Eiken planken

Ik ken eik vooral als een erg luxueuze houtsoort, maar wist je dat deze planken ook een prachtige rustieke uitstraling kunnen geven aan je gevel? De randen zijn niet perfect recht, wat het landelijke karakter enkel nog meer benadrukt. De knopen en nerven geven jouw gevelbekleding zelfs die extra dimensie, die geen enkele plank kan overtreffen.

Meer weten?

Meer weten?

Hoe duurzaam zijn eiken planken voor de gevel?

Eik valt onder duurzaamheidsklasse 2, wat betekent dat eik ongeveer twintig jaar kan meegaan. Deze planken zijn echt stevig en hard: eik staat niet voor niets bekend als een Europese hardhoutsoort. Zelfs onbehandeld zullen deze planken lang de gevel van jouw bijgebouw, poolhouse, tuinhuis of zelfs boomhut! versieren. Laat houtolie, beits en verf dus maar achterwege!

Zoals alle andere houtsoorten, zal ook eik langzaamaan zijn kleur verliezen. Dan krijgt het een mooie grijze patina, maar de prachtige houttekening blijft wel zichtbaar. Wil je dit vergrijzingsproces toch graag vertragen? Dan kan je jouw houten gevelbekleding wel behandelen met een houtolie of beits.

Kies ik het best geschaafde of fijnbezaagde eiken planken?

Of je nu fijnbezaagd of geschaafd kiest, hangt vooral af van je eigen smaak en de gewenste uitstraling. Fijnbezaagde planken hebben een iets ruwer oppervlak en zijn gewoon met een zaagblad met fijne tandjes in vorm gezaagd. Hierdoor krijg je een plank die wel nog een ruwe textuur heeft met splinters, wat het natuurlijke karakter nog meer benadrukt.

Geschaafde planken zijn dan iets netter afgewerkt. We maken het oppervlak zo mooi glad en effen voor een moderne en erg nette afwerking. Hier kruipt ook wel veel tijd in om de planken zo mooi te krijgen, wat het hogere prijskaartje verklaart.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze eiken planken? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving