Meer weten?

Welke uitstraling hebben lariks/ douglas planken voor je gevel?

Met een bekleding uit lariks/ douglas, breng je een prachtige, natuurlijke toets aan op jouw project. De mooie gevlamde tekening van deze lariks en douglas planken zullen zeker een mooie toevoeging zijn voor jouw tuingebouw. Er valt ook niet te tippen aan die mooie, warme houtkleur van deze planken. Net als andere houtsoorten, gaat lariks/ douglas langzaamaan vergrijzen. Wil je echter nog langer genieten van je nieuwe gevelbekleding, dan kan je het materiaal periodiek behandelen met een gekleurde houtolie of een beits.

Je kan gerust ook nog schommelen tussen de ruwe planken en die met een nette afwerking, ofwel met de fijnbezaagde of een geschaafde afwerking.

Wat is het verschil tussen de fijnbezaagde en de geschaafde lariks en douglas planken?

Zoals je kan zien hebben we twee versies van de lariks en douglas planken: een fijnbezaagde en een geschaafde versie. De fijnbezaagde planken zijn in vorm gezaagd met een zaagblad met fijne tandjes. De planken worden daarna niet meer afwerkt, waardoor je nog een heel ruw, natuurlijk en landelijke uitstraling krijgt. De kans op splinters is hier dan ook iets groter.

De geschaafde planken daarentegen worden wel wat netter afgewerkt en hebben een gladder oppervlak. Bovendien zijn de randen van de planken ook iets rechter afgezaagd, waardoor het geheel een nettere uitstraling krijgt.

Hoe duur zijn de planken uit lariks en douglas voor je gevel?

Lariks en douglas zijn eigenlijk iets goedkopere houtsoorten. Zo krijg je een prachtige plank voor een duidelijk lager prijskaartje dan bijvoorbeeld eik of tropisch hardhout. De geschaafde planken zijn ook wel iets duurder, aangezien we hier iets meer werk moeten steken in de professionele afwerking. Maar de fijnbezaagde gevelbekleding kan je al snel krijgen voor een kleine 4 euro per plank.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze lariks / Douglas planken? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving