Red Class Wood planken

Samen dwalen we rond in een prachtig bos. We genieten van de roodoranje herfstbladeren, rapen kastanjes en genieten van de frisse buitenlucht in oktober. Maar wat is dat? Lijken die bomen in de verte geen een rode gloed te hebben? Bomen zijn toch normaal gezien bruin? Al snel naderen we de bomenrij en raken we volledig betoverd door de magische charme van de houtsoort. Ja hoor, we zijn volledig in de ban van de red class wood!

Meer weten?

Meer weten?

 Uit welke houtsoort zijn deze red class wood planken gemaakt?

Deze planken komen oorspronkelijk van de Europese spar. Hoewel we een prachtige houttekening zien, heeft deze houtsoort toch een klein nadeel: ze is van nature weinig duurzaam. Om de duurzaamheid toch te verhogen, behandelen we het met een chemisch toverdrankje, waardoor we de rood-roze kleur krijgen als bijproduct. Lijken deze planken niet op douglashout? Ja hoor, zo kunnen we gevelbekleding voorzien met exact dezelfde uitstraling als douglashout, maar dan voor een budgetvriendelijkere prijs en toch een degelijke duurzaamheid.

 

Wat is het verschil tussen een fijnbezaagde en een geschaafde red class wood plank?

Een geschaafde en een fijnbezaagde plank verschillen wel wat betreft de uitstraling. Ben jij grote fan van een net resultaat, met planken die egaal zijn afgewerkt? Dan ga je best voor de geschaafde planken, want die werken we nog netjes af met een schuurmachine.

 

De planken met een fijnbezaagde structuur zijn dan weer vormgegeven met een zaagblad met fijne tandjes, waardoor je een ruwe structuur hebt met af en toe een splinter. Op die manier passen ze goed binnen een landelijke tuinomgeving.

 

Moeten red class wood planken worden behandeld?

Deze planken in red class wood zijn eigenlijk al eens behandeld voor de verhoogde duurzaamheid. Toch zullen ook deze planken na verloop van tijd grijzer worden onder invloed van regen en continue zonneschijn. Wil je die grijze kleur vermijden, dan kan je de gevel af en toe zelf behandelen met houtolie of beits. Dit zal bovendien de duurzaamheid van de houten bekleding verlengen. Je kan ook creatief aan de slag gaan met de afwerking, door de planken een volledig andere kleur en uitstraling te geven.

 

Waar kan je deze red class wood planken voor gebruiken?

Wij rekenen deze red class wood planken dan wel als gevelbekleding, maar eigenlijk kan je ze voor zo veel andere toepassingen gebruiken. Je kan het zo gek nog niet bedenken! Een eigen tuintafel maken? Of wat dacht je van andere tuinmeubelen? Een eigen kippenhok? Laat je niet tegenhouden door de naam ‘gevelbekleding’ en gebruik de planken voor al jouw creatieve projectjes in de tuin!

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze red Class Wood planken? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving