Robinia planken

Wil je graag nog een mix tussen de strakheid van planken, maar met een natuurlijk en rustiek karakter voor jouw bijgebouw? Dan zijn deze uit robinia ideaal voor jouw project. Deze planken zijn wel zo goed mogelijk verzaagd in een rechthoekige vorm, maar door het rustieke karakter van robinia zijn deze planken niet volledig recht.

Meer weten?

Meer weten?

Zijn robinia planken wel geschikt als bekleding?

Jazeker! Robinia kan een uitstekende keuze zijn voor een waaier aan projecten. Meestal worden ze gebruikt voor het bekleden van bijgebouwen, boomhutten of speeltuigen. De reden waarom zo veel mensen houden van robinia, is omdat het een van de meest duurzame en harde houtsoorten in Europa is. Het behoort tot duurzaamheidsklasse 1, wat betekent dat je er meer dan vijfentwintig jaar van kan genieten zonder extra onderhoud.

Bovendien is deze houtsoort heel veilig voor krassen of bepaalde beschadigingen. Je kinderen kunnen dus gerust met een bal tegen de muur zitten of met hun fiets tegen de gevel rijden. Je zult er geen spoor van merken op je bekleding.

Welke uitstraling past het best bij mijn robinia planken?

Welke afwerking je uiteindelijk kiest voor de gevel van je tuinhuis, poolhouse of boomhut, hangt af van je persoonlijke smaak. Zo zijn er planken die fijnbezaagd of geschuurd zijn. Fijnbezaagde planken zijn vormgegeven met behulp van een zaagblad met fijne tandjes. Hierdoor krijg je wel nog een ruwe textuur met eventuele splinters, wat nog meer bijdraagt tot het rustieke karakter van de planken.

Bij geschuurde planken hebben we het hout na het verzagen wel nog opgeschuurd. Dit geeft je project een iets nettere look, maar doet niet af aan het natuurlijke karakter. Deze planken bevatten vrijwel geen splinters of gaten. Dit proces zorgt ook dat de houttekening meer zichtbaar is.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze robinia planken? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving