Thermowood triple blokprofiel

In ons assortiment van blokprofielen voor gevelbekleding vind ik de thermische triple blokprofielen het meest opvallen. Een triple blokprofiel is namelijk de gulden middenweg tussen het rustige dubbele en het drukke quatro blokprofiel. Het is de perfecte balans van blokjes die niet te fijn en niet te dik zijn. Een gevel bekleed met die triples is aangenaam en mooi om naar te kijken, alsof hij écht bestaat uit afzonderlijke latjes. Je kan een triple blokprofiel bovendien zowel horizontaal als verticaal plaatsen, dus je hebt ook nog eens volledige creatieve vrijheid.

Meer weten?

Meer weten?

Wat zijn de voordelen van thermisch behandelde triple blokprofielen?

En zei ik al hoe makkelijk en snel die triple planken geplaatst zijn? Met de grote breedte van de planken, én met de tand-groefverbinding, heb je je gevel in 1, 2, 3 bekleed.

En wat deze driedubbele blokprofielen nóg beter maakt, is dat ze thermisch behandeld zijn. Dat wil zeggen dat ze vele uren in een grote stoomoven hebben doorgebracht, en zo superduurzaam zijn geworden. Waar 'gewoon' hout altijd nog een beetje verder leeft (of het nu hard, zacht, tropisch of Europees is), is thermisch behandeld hout 100% stabiel, vormvast en is het opgewaardeerd tot de hoogste duurzaamheidsklasse. Beter dan een triple bier, toch?

Wat kosten thermowood triple blokprofielen?

Maar is zo duurzaam hout dan niet erg duur?, hoor ik je zeggen. Welnee! Het allergrootste voordeel van die thermisch behandelde blokprofielen is dat hun duurzaamheid echt betaalbaar is. Te gek! De prijs schommelt tussen de €50 en €120 per m². De grote verschillen zijn afhankelijk van de houtsoort, de dikte en breedte van het profiel.

Thermowood grenen vs ayous vs essen

De thermische triple blokprofielen bieden we aan in verschillende houtsoorten. Thermowood is dennenhout dat na de hittebehandeling een donkerbruin gebakken kleurtje krijgt, terwijl je nog steeds de prachtige knopen en vlammen ziet die eigen zijn aan de houtsoort. Thermowood triple blokprofiel is qua stijl landelijk en charmant, en het triple profiel voeg daar een tikkeltje moderne luxe aan toe.

Thermo ayous is een tropische zachthoutsoort die je misschien al hebt gezien in sauna's en saunabanken. Het is een knoopvrije houtsoort met een zeer subtiele lijn en houttekening. Van de duurzaamheidsbehandeling komt het terug met een kleurenpalet waarin licht- en donkerbruin subtiel in elkaar overgaan. Thermo ayous straalt pure rust en luxe uit. De strakke kleuren in combinatie met het triple blokprofiel zijn een verademing om naar te kijken.

Thermo essen is het neusje van de zalm onder de thermowood houtsoorten. Het combineert de houttekening van tropische houtsoorten met de voordelen van thermo hout. Daarbovenop is essen ook sterker en zwaarder dan thermowood grenen of thermo ayous. Het is dus ook nog eens minder poreus en krasgevoelig. Bestaat er eigenlijk nog iets beter?

Welke dikte heeft thermowood triple gevelbekleding?

Het triple blokprofiel bestaat in zowel thermowood, thermo ayous als thermo essen in verschillende diktes, gaande van 18 tot wel 30 mm. Voor alle houtsoorten geldt daarbij: hoe dikker de plank, hoe groter de groef of uitfrezing tussen de blokjes, hoe groter de schaduwvoeg die daartussen valt. Daarin kan je dus gerust naar smaak je favoriet uitkiezen. Liever een groot contrast tussen de blokjes die echt dat effect van open latjes benadrukt, of toch een subtiel uitgefreesde, dunne lijn voor een rustig geheel? Aan jou de keuze!

Wat een genot, om met een thermisch triple blokprofiel je gevel te bekleden, toch? Beter dan een tripel biertje!

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze thermowood triple blokprofiel? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving