Overkapping

Wat verkoeling opzoeken tijdens de zwoele zomers? Of beschutting voor de regen? Een overkapping is daar de ideale oplossing voor. Zij zijn zo veelzijdig, dat je deze overkappingen voor elke gelegenheid kunt gebruiken. Een communiefeestje? Een barbecue met de vrienden? Of eerder een glühwein met ma en pa? Een ding is zeker, een overkapping uit hout zal nooit beginnen vervelen!

...
Meer weten?

Meer weten?

Wat is een overkapping?

Een overkapping is meestal een open bijgebouw dat losstaat van de rest van de woning en meestal voorzien is van een dak. Je kan ze voor verschillende functies gebruiken. Denk maar aan een gezellige zithoek, een afdak voor de jacuzzi, een opbergplaats voor fietsen of go-carts, noem maar op!

Je kan kiezen uit verschillende types van overkappingen. Zo hebben we onder andere prieeltjes, kapschuren, aanbouwen, houten veranda’s en overkappingen met een plat of een zadeldak. Je kan ook kiezen uit een bijgebouw dat volledig open is, of toch enkele wanden heeft. Op die manier kan je een overkapping kiezen die heel mooi past bij de rest van je tuin en je woning.

Wat zijn de voordelen van een overkapping?

Een overkapping heeft verschillende voordelen. Zo kan je langer genieten van de frisse buitenlucht en zit je bovendien beschut van felle zonneschijn of regen. Na een familiefeestje moet je ook niet alles direct opruimen, maar kan je alles juist even laten staan.

Zeker als je jouw overkapping bouwt tegen je huis, zoals een veranda of een aanbouw, krijgt je tuin een spectaculaire meerwaarde. Zo kan je gerust buiten lopen zonder in de regen te hoeven zitten.

Waarom een overkapping in hout?

Er zijn verschillende redenen waarom een overkapping in hout een meerwaarde is voor je tuin en woning. Hout is uitermate stevig en duurzaam, waardoor je nog lang kunt genieten van jouw overkapping. Hout is ook een zeer bewerkbaar materiaal, waardoor je nog kan kiezen om extra elementen in je bijgebouw te timmeren, zoals een goederenplank of bekleding tegen de palen.

Een houten overkapping heeft ook die landelijke, klassieke stijl die geen enkel materiaal overschrijdt. Dankzij de vele nerven en knopen van hout krijgt jouw project een prachtige dimensie, die je nog extra in de verf kunt zetten met een houtolie, beits of een lak. Op die manier vormt ook jouw overkapping een geheel dat je nergens anders zult tegenkomen.

Wat mag je verwachten van een overkapping in bouwpakket?

Bij elk pakket krijg je alles wat je nodig hebt om jouw overkapping tot een goed einde te brengen. Zo komt elk pakket met de palen, planken en kepers, allemaal verzaagd tot de exacte afmetingen die jij wilt. Je krijgt ook alle bevestigingsmaterialen en, indien van toepassing, de isolatie. Alles is ook mooi genummerd en dankzij de handleiding en technische tekening is het net zoals een IKEA-meubelstuk in elkaar steken, maar dan makkelijker!

Wat kost een overkapping?

De totale kostprijs van een overkapping hangt af van verschillende factoren: de houtsoort, het model, de afwerking,… Wij bieden wel verschillende modellen aan, zodat je zeker een overkapping vindt die bij jouw budget en gewenste uitstraling past. Geen zorgen, ook de goedkoopste overkapping is nog steeds stevig genoeg om zichzelf lang recht te houden.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze overkapping? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving