Douglas / Lariks Weidepoorten

Mijn vader is altijd een grote fan geweest van de Amerikaanse Hollywoodacteur, Kirk Douglas. Het ging zelfs zo ver dat hij zijn kapsel imiteerde en Kirks bekende oneliners in het dagelijks leven reproduceerde. Hierdoor associeer ik al onze artikelen in douglashout al snel met mijn vader. Al doet het mij ook wel denken aan die ene nacht die ik beleefde in Hôtel Douglas in Puteaux, een dorpje in de rand rond Parijs. Al hou ik dat verhaal misschien beter voor een volgende keer, want we wijken af van de kern van het verhaal: douglas weidepoorten!

...
Meer weten?

Meer weten?

Waarom is douglas een geschikte houtsoort voor jouw weidepoort?

Douglas is een houtsoort die afstamt van de lorkenfamilie, ook wel oregon pine genoemd of lariks. Douglasbomen hebben bruin-roze kernhout en dat typeert ook de uitstraling van alle afgewerkte producten in douglas. Onze douglas weidepoorten worden zo aangeboden in een zalmroze tint. Na verloop van tijd verkleurt het hout echter volledig en vindt er een natuurlijke vergrijzing plaats. Wat wel blijvend zichtbaar zal zijn, is de gevlamde houttekening en de aanwezigheid van houtnoesten of -knopen. Door de geschaafde afwerking ogen deze landelijke weidepoorten heel netjes en clean.

Welke soorten douglas weidepoorten bestaan er?

We bieden de weidepoorten in douglas aan in drie modellen en kunnen zowel in een 1-delige of 2-delige versie worden gemaakt. De Engelse weidepoort is een heel populair model dat zich kenmerkt door de het kruisen van de diagonale stekers. Die stekers zorgen ervoor dat de poort altijd mooi recht blijft hangen en niet kan doorhangen. Als variant op de klassieke Engelse weidepoort, hebben we ook een Engelse boogpoort in het assortiment. De boog is een verwijzing naar de Engelse paardenwereld en maneges waar de doorlopende steker en gebogen afronding hun intrede deden. Tot slot kan je ook kiezen voor mijn persoonlijke favoriet, het waterlandhek. Dat ontwerp kent zijn oorsprong in Nederland en is vrij strak afgelijnd door de recht bezaagde horizontale planken. Al onze weidepoorten worden ambachtelijk in ons timmeratelier vervaardigd.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze douglas / Lariks Weidepoorten? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving