Bamboe Terrasplanken

Voorbije nacht droomde ik dat ik diep in de tropische jungle van zuidoost China was. Ik bevond me hoog in de bomen, en zwierde zoals Tarzan van liaan naar liaan. Ik ging naar de dichtstbijzijnde open plek die omringd was door een gigantisch dichtbegroeid bamboeveld. Van de duizenden en duizenden bamboetakken hakte ik een paar stengels af en nam ze mee om een bamboehut te bouwen. Die hut werd erg stevig en doorstond zelfs de hardste storm van de jungle.

...
Meer weten?

Meer weten?

Heeft een bamboe terras ook nadelen?

Bamboe heeft voor velen een negatieve connotatie, omdat het een snelgroeiend en overwoekerend gewas is. Eens je een bamboetak tussen je struiken ziet verschijnen, is het erg moeilijk om de komst van nog tientallen andere stengels te vermijden. Maar die onverwoestbaarheid is net wat bamboe zo stevig en duurzaam maakt. Het is uitermate sterk, en gaat vele decennia mee. Daarom is bamboe de laatste jaren sterk in opmars als bouwmateriaal, maar ook als keukengerei, textiel en als alternatief voor plastic huishoudelijke items zoals tandenborstels en wattenstaafjes. Je kan dus ook bamboe in je huis en tuin hebben.

Ecologisch alternatief voor tropisch hardhout

Zo zie je in terrasplanken van bamboe nog de typische markeringen afkomstig van de snelgroeiende knopen van de bamboestengels. Die worden fijngemaakt en samengeperst. Het resultaat is een uiterst duurzame en harde plank van dezelfde kwaliteit als tropisch hardhout: hard, stabiel, vormvast, en een knap uiterlijk. Door zijn unieke uitstraling past bamboe bovendien zowel binnen een strakke als een landelijke huis- en tuinomgeving. Bovendien maak je met bamboe een ecologische keuze: bamboe is een zeer snelgroeiende grassoort. Zo snel, dat een regelmatige kap noodzakelijk is. Dat maakt bamboe een mooi alternatief voor tropisch hardhout.

Wat kosten bamboe terrasplanken?

De prijs van bamboe terrasplanken schommelt tussen de €100 tot €150 per vierkante meter. Het prijskaartje van een bamboe terras kan op die manier vergeleken worden met die van een terras in de meest gerenommeerde tropische hardhoutsoorten.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze bamboe Terrasplanken? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving