EPDM

Een plat dak professioneel afwerken? Dat doe je met een elastisch beschermlaagje, zoals EPDM! Dankzij deze extra laag sijpelt er geen regenwater binnen in je bijgebouw en werk je jouw project echt professioneel af. Het is een erg duurzame en gemakkelijke manier om de bovenkant potdicht af te werken. Geen wind, regen, sneeuw, wind of hagel kan ertegenop!

...
Meer weten?

Meer weten?

Wat is EPDM?

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Amai, wat een wetenschappelijke naam! Het is synthetisch en elastisch rubber, een mengsel van zwavel, roet en diverse andere stoffen. EPDM gebruiken we onder andere om daken te dichten, omdat dat het bijgebouw heel goed beschermt tegen extreme weersinvloeden. Het is winddicht en bestand tegen Uv-straling, in tegenstelling tot bijvoorbeeld bitumen (wat verhard onder invloed van weersomstandigheden).

Een groot voordeel is dat EPDM geen enkel onderhoud nodig heeft en dus ook niet zal wegrotten of schimmelen. Maar elke superheld heeft wel zijn zwakste punt: EPDM kan niet tegen chloor. Je plaatst dit materiaal best niet te dicht bij een zwembad of bij een plek dat veel in contact komt met chloor.

Hoe breng je EPDM aan?

Eerst moet je bijgebouw natuurlijk volledig gebouwd zijn, tot aan het dakbeschot. Deze planken worden dicht tegen elkaar bevestigd tot je een volledig gesloten oppervlak krijgt. Hierna kan je eventueel ook de isolatieplaten aanbrengen. Met lijm kan je vervolgens de EPDM direct op het dak bevestigen. Geen zorgen, want EPDM heeft geen onder- of bovenkant. Vergeet zeker niet om ook de randen goed vast te kleven. En klaar is kees, je dak is goed beschermt tegen alle kwaadaardige invloeden van buitenaf.

Voor welke soort daken kan je EPDM gebruiken?

In principe kan je EPDM wel gebruiken voor elk soort dak, maar meestal zie je ze terug op platte daken. EPDM heeft namelijk veel voordelen voor de duurzaamheid van je project, maar op een plat dak moet je er niet continu kijken. Voor schuine daken zie je meer andere soorten dakbedekking, zoals dakpannen, riet, zink en dakplaten.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze ePDM? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving