Zwart gekleurde gevelbekleding

Houten gevelbekleding wint al jaren aan populariteit. Steeds meer mensen kiezen voor een unieke afwerking van de façade van hun woning. Bij heel strakke architecturale woningen wordt veelvuldig gekozen voor zwarte gevelbekleding. Dat kan in een gebrande afwerking waarin Shou Sugi Ban een vaak gebruikte techniek is. Een duurzaam alternatief hiervoor is onze zwarte oliebehandeling die we in eigen beheer en per bestelling uitvoeren.

Meer weten?

Meer weten?

Hoe lang blijft jouw houten gevel zwart?

Wat we zelf heel belangrijk vinden bij een zwarte afwerking is de hoge pigmentatiegraad en kleurvastheid. Niemand wil een zwarte gevel die na een paar maanden verbleekt in het zonlicht. Om een diepe penetratie van de kleurpigmenten te garanderen voeren we de behandeling uit in twee lagen. Met een Rubio Sunprimer wordt de intense, zwarte kleur verkregen. Door de Hybrid Wood Protector Oil voegen we een beschermende laag toe. Daardoor kunnen we met trots stellen dat onze behandeling tientallen jaren meegaat met een minimum aan onderhoud.

Zijn er verschillende soorten zwarte gevelbekleding?

Met een zwarte gevelbekleding kies je voor een tijdloze gevelbekleding. Om er een eigen toets aan te kunnen geven, bieden we onze zwartgekleurde bekleding aan in verschillende houtsoorten en profielen. Ondanks de zwarte afwerking blijft de houtstructuur mooi zichtbaar. Waarom zou je anders voor een houten bekleding kiezen? Met Europese houtsoorten zoals lariks of thermowood kies je voor hout met knopen en vaak een gevlamde tekening. Tropische houtsoorten zoals thermo ayous zijn noestenvrij en dragen bij tot een heel egale afwerking.

Is zwarte gevelbekleding open of gesloten?

De profielen variëren in een gesloten structuur van tandgroefplanken over sidings tot triple blokprofielen. In een open structuur kan je altijd aan de slag met latten met dezelfde breedte of in een multi-uitvoering waarbij verschillende breedtematen worden gecombineerd. Zo kan je jouw gevel beplanken met een profiel of in een houtsoort die het best bij jouw project past. Leuk om te weten is dat de producten in deze afwerking geen solvente of VOC bevatten, wat de behandeling heel ecologisch maakt.

Kan er voor jouw project iets op maat worden gemaakt?

Heb je een uniek project voor ogen met een houtsoort, profilering of behandeling die je niet onmiddellijk terugvindt op onze website? Dan horen wij dit graag! Ons gamma aan behandelde gevelbekleding is slechts een greep uit de mogelijkheden die wij kunnen aanbieden. Naast een grijze, zwarte en kleurbehoudende behandeling is er nog een grote kleurcollectie mogelijk. Deze collectie biedt een antwoord op al uw kleurrijke vragen. Zo kunnen we nagenoeg alle gevelbekledingsproducten voorzien van bijna alle behandelingen. Uiteraard zijn er uitzonderingen en heeft alle maatwerk een limiet. Wees echter zeker niet geremd in jouw creativiteit en contacteer ons persoonlijk omtrent jouw project!

 

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze zwart gekleurde gevelbekleding? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving