Onderhoudsproducten Voor Hout

Je gaat toch minstens een keer per jaar naar de tandarts om je gebit te laten controleren? Op het strand smeer je toch ook je huid in met zonnecrème voor een mooi kleurtje? Net zoals vele andere materialen, heeft hout een periodieke behandeling nodig om gezond te blijven! Dit heeft verschillende voordelen en zorgt dat je voor altijd dat trotse gevoel van je tuin kan behouden. Ook schimmels, insecten en groene aanslag kan je gemakkelijk verweren door een behandeling. Je hebt dan wel een beetje extra werk aan je project, maar het is zeker de moeite waard als je naar de voordelen kijkt!

...
Meer weten?

Meer weten?

Waarom moeten houten producten behandeld worden?

Een tuinwand, gevelbekleding, terras en alle andere houten spullen kunnen jouw tuin een prachtige en natuurlijke toets geven. Wie houdt er nu niet van die warme kleur en het contrast met de donkerdere houtnerven? Maar om zo lang te genieten van die uitstraling is het belangrijk om het materiaal van tijd tot tijd eens te verzorgen met een olie, beits, een nieuw laagje vernis of een likje verf. Ook de duurzaamheid van het hout zal enorm toenemen, waardoor je project nog langer blijft staan.

Hout zal van nature na verloop van tijd zijn kleur verliezen en een grijze tint krijgen. Hoewel dit ook een prachtige, rustieke toevoeging kan zijn voor de tuin, zijn sommige mensen niet zo’n fan van de verweerde look. Daarom beschermt een behandeling die houtkleur tegen vergrijzing en brengt het terug tot zijn recht.

Hoe vaak behandel je best je project?

Op deze vraag is moeilijk een eenduidig antwoord te formuleren, want veel hangt af van je eigen project. Sommige houtsoorten behandel je best vaker dan andere. Een tuinwand dat in weer en wind staat, zal sneller verweren dan de binnenkant van een tuinhuis. Als vuistregel raden we wel aan om elk project minstens een keer per jaar te behandelen.

Kan je gelijk welke beits en olie gebruiken voor jouw project?

Wij raden aan om een overweging te maken tussen een behandelingsproduct voor binnen of buiten. Deze producten bevatten namelijk andere bestanddelen, meer geschikt om verweer van weersinvloeden te doorstaan of om het hout te beschermen tegen frequent gebruik.

Bij de categorie ‘universeel’ hebben we daarnaast verschillende producten om insecten, schimmels en groene aanslag mooi te verwijderen. Dit zijn producten die je kan gebruiken wanneer je van deze specifieke kwaaltjes last hebt, maar hebben voor de rest een minimaal effect op het hout zelf.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze onderhoudsproducten Voor Hout? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving