Iroko gevelbekleding

Jaarlijks reist mijn buurman Patrick naar Afrika om een bijdrage te leveren als vrijwilliger. Elk jaar opnieuw hang ik aan zijn lippen als hij zijn reisverhalen vertelt. De laatste keer dat ik Patrick zag, vertelde hij de legende van de Iroko-man, de beschermengel van de Afrikaanse Yoruba-stam. “Wat wil je mij nu weer wijs maken?”, grapte ik. Toch was ik al snel benieuwd welke geheime krachten er schuil gaan in iroko gevelbekleding. Jij ook?

...
Meer weten?

Meer weten?

Welke uitstraling heeft iroko gevelbekleding?

Als er nu een iets is wat een gevel in iroko niet kan verbergen, is het wel een luxueuze uitstraling. Met zijn goudgele tot donkerbruine kleur heeft iroko gevelbekleding heel wat weg van afromosia gevelbekleding. Het uiterlijk van afromosia gevelbekleding vergelijken we met een leeuwenvacht. Heb je al ooit gehoord van een teeuw of een lijger? Wel, daarmee kan je iroko gevelbekleding perfect vergelijken: schichten van een tropische houttekening in combinatie met een moderne effenheid. Prachtig!

Welke kwalitatieve eigenschappen heeft iroko gevelbekleding?

De knappe uitstraling van een bekleding in iroko mag dan wel onmiddellijk in het oog springen, achter de mooie façade gaat ook een uitstekende kwaliteit schuil. Van zodra je gevelplanken in iroko in de hand neemt, voel je het gewicht en de sterkte. Wanneer je aan de verwerking begint, merk je het gemak waarmee deze gevelbekleding zich laat verzagen. Iroko gevelbekleding wordt daardoor ook heel vaak in wildverband geplaatst, zowel horizontaal als verticaal. Op die manier kan je het verzaagd verlies maximaal beperken. Ook nagelen of schroeven gaat van een leien dakje met iroko gevelplanken.

Wat kost iroko gevelbekleding?

In tegenstelling tot afromosia gevelbekleding, betaal je voor iroko gevelbekleding een schappelijker bedrag. De prijs varieert naargelang het profiel en de dikte tussen de €75 en €130/m². Het is vooral de onbekendheid van deze houtsoort die momenteel deze prijs in de hand werkt. Ben jij graag de massa voor? Dan doe je in dit geval een heel goede zaak!

 

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze iroko gevelbekleding? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving