Padouk gevelbekleding

Mochten er naast edelstenen ook edele houtsoorten bestaan, was padouk er zeker een van! Padouk gevelbekleding straalt, betovert en heeft al menig harten veroverd. Vergelijk het maar met een robijn. Van nature een mooie koraalrode kleur en de kwaliteit? Uitmuntend! Benieuwd wat het rode hart van de tropen voor jou te bieden heeft?

...
Meer weten?

Meer weten?

Welke eigenschappen heeft padouk gevelbekleding?

Padouk gevelbekleding is heel populair bij onze klanten. Het heeft al een decennia de poolpositie onder de tropische houtsoorten beet. Gevelbekleding in padouk heeft tal van troeven. Ten eerste bieden we bij EXZO een heel ruim aanbod in padoek gevelbekleding aan. Je kan de houtsoort in verschillende profielen terugvinden, van open tot gesloten gevelbekleding.

Ten tweede kunnen we bij een gevel in padouk spreken van een heel lange levensduur. Padouk behoort tot de hoogste duurzaamheidsklasse en gaat meer dan 25 jaar mee. Dat komt door de uitzonderlijke stabiliteit en vormvastheid. Padouk planken zullen nauwelijks werking vertonen.

Ten derde is gevelbekleding in padouk massief. Padouk is een hardhoutsoort en daardoor zeer sterk en redelijk zwaar in gewicht. Toch blijven padoek planken zowel machinaal als met de hand makkelijk te bewerken. Ideaal dus voor een horizontale of verticale gevelbekleding in wildverband.

Last but not least is het vooral de uitstraling waaraan padouk gevelbekleding zijn succes te danken heeft. Deze houten gevelbekleding heeft een zeer expressieve houttekening en wordt nooit saai. De golvende houtnerven, het knoopvrij hout en de mooie verkleuring vervelen nooit.

Welke kleur krijgt padouk gevelbekleding na verloop van tijd?

Padouk gevelbekleding heeft een koraalrode kleur, of je die nu mooi vindt of niet. Over smaak en kleur valt immers niet te twisten. Toch hoeft de kleur je niet tegen te houden om jouw project met padouk gevelbekleding te realiseren. Elke houtsoort vergrijst, en zo ook padouk. De gevelbekleding zal na enkele weken al verdonkeren en overgaan tot een roodbruine, bordeauxachtige kleur. Daarna verbleekt de bekleding opnieuw tot een goudgele tint en lijkt het als twee druppels water op afromosia gevelbekleding. Tot slot ebt ook de goudgele kleur weg en verkrijg je een zilvergrijze gevel.

Wat is de prijs van padouk gevelbelkleding?

Gevelbekleding in tropisch hardhout is over het algemeen wel wat duurder dan thermowood gevelbekleding of bekleding in Europese houtsoorten. Toch rechtvaardigen zowel de kwalitatieve eigenschappen als de unieke uitstraling de prijs. Je houdt het best rekening met een prijs die varieert tussen de €70 en €160/m². Uitzonderlijk kunnen we eens een partij aanbieden op kortere lengtes die onder deze prijs duikt.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze padouk gevelbekleding? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving