Tuinwand

Ik heb jaren naast een kibbelend koppel gewoond. Als ik in de tuin werkte, werd ik ongewenst op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen in hun huishouden. Ik kende al snel de excuses die mijn buurman gebruikte om onder huishoudelijke taakjes uit te muizen. Ik moet in alle eerlijkheid zeggen dat ik sommige uitvluchten met succes heb gekopieerd. Toch wogen de voordelen niet op tegen de nadelen en besloten mijn vriendin en ik om onze Bekaertdraad te vervangen door een gesloten tuinwand. Heb je zelf ook last van wat omgevingsgeluid in jouw tuin? Of heb je een buurman of -vrouw die iets te geïnteresseerd is en durft te gluren? Met een tuinwand creëer je privacy in jouw tuin en sluit je jouw perceel af.

...
Meer weten?

Meer weten?

Wat is een tuinwand?

Een tuinwand is een constructie waarbij de palen in de grond worden gemonteerd en waartegen langs één of twee zijdes een bekleding wordt gemonteerd uit tand-en-groefplanken met of zonder blokprofiel. Wanneer slechts één zijde zichtbaar is, hoef je uiteraard niet langs beide kanten een bekleding te plaatsen. Mocht je als buren een gemeenschappelijke afsluiting zoeken, kunnen de palen op de erfafscheiding worden geplaatst. Hierbij is het, ten opzichte van plankenschermen, een voordeel dat elke buur langs zijn zijde kan kiezen voor zijn geliefkoosde bekleding. Doordat de palen de planken niet onderbreken, verkrijg je een strakke, moderne en doorlopende wand.

Welk palen gebruik je het best om een tuinwand te plaatsen?

Er zijn heel wat houtsoorten die geschikt zijn om een tuinwand op te bouwen. Wat de palen betreft, raden we steeds azobe aan. Azobe gaat meer dan 25 jaar mee in contact met de grond en wordt onder andere ook in projecten als oeverversteviging of steigers gebruikt. Je kan ze terugvinden in een geschaafde versie, ideaal wanneer de palen nog zichtbaar zijn, of een <b<fijnbezaagde versie.

Welke planken kan je gebruiken om een tuinwand te bouwen?

Voor de beplanking kan je kiezen uit tropische hardhoutsoorten zoals padouk, afromosia, iroko, bankirai of merbau. Allen situeren ze zich in duurzaamheidsklasse I en hebben ze gelijkaardige kwalitatieve eigenschappen.

Ben je eerder gewonnen voor thermisch behandelde houtsoorten? Dan kan je nog altijd kiezen tussen een wand in thermo ayous of thermowood. Door de nauwkeurige uitvoering van ons thermisch procedé bieden we enkel thermowood D+ aan en kunnen we een levensduur van 25 jaar en langer garanderen.

Zoek je eerder een budgetvriendelijke oplossing of iets tijdelijks voor een huurhuis? Weet dan dat je met een tuinwand in geïmpregneerd grenenhout een heel degelijke schutting kan plaatsen met het oog op een prijsbewuste oplossing.

Zo zie je maar dat er echt voor elk wat wils bestaat in ons tuinwandenassortiment. Ontdek dus zeker welke houtsoort het best bij jou past.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze tuinwand? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving