Meer weten?

Wat zijn bielzen?

Bielzen worden ookdwarsliggers of treinbielzen genoemd. Dat komt omdat er lange tijd dwarsliggers werden gerecupereerd uit ons Belgisch spoornetwerk. Daar hadden ze vaak reeds 25 of 30 jaar bewezen diensten op hun palmares staan. Dat wil zeggen dat ze in de jaren 80’ of 90’ als nieuwe spoorbiels geplaatst zijn. In die tijd was het helaas de gewoonte om het eikenhout van de bielzen te verduurzamen door middel van creosoot, een teerachtige substantie.

Waarvoor worden bielzen gebruikt?

Ondertussen kennen we de gevaren van creosoot voor het milieu beter en worden deze gerecupereerde bielzen niet meer aangeboden. Omdat bielzen nog steeds heel bruikbaar en veelgevraagd zijn om grasperken, petanquebanen of zandbakken af te boorden, afsluitingen te plaatsen of als poortpaal, bieden we heel wat alternatieve bielzen aan.

Welke soorten bielzen bestaan er?

Zo zijn er eiken geïmpregneerde dwarsliggers en minibielzen. Door middel van impregnatie worden ook deze grenenhouten bielzen verduurzaamd. Verder zijn er onbehandelde eiken dwarsliggers en hardhouten bielzen.

 

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze bielzen? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving