Robinia spintvrij geschuurde palen

Dikke en dunne. Lange en korte. Rechte en kromme. Robinia palen bestaan in zo veel verschillende afwerkingen en maten. Wij zijn echter grote fan van de spintvrije geschuurde palen voor jouw tuin! Die grillige vorm en geweldige duurzaamheid zijn slechts enkele van de vele voordelen. Spintvrije geschuurde palen zijn bovendien veilig voor kinderen, omdat ze geen splinters bevatten. Daarom gebruiken vele klussers deze palen voor het construeren van unieke speeltuigen, schommels en wipplanken, zodanig dat de kleine spruit veilig buiten kan spelen. Welke project kan jij realiseren met deze stevige palen?

...
Meer weten?

Meer weten?

Wat is een spintvrij geschuurde paal?

Een boom bestaat grofweg uit verschillende lagen hout. Spinthout is na de bast de eerste laag hout van een stam. Het is het niet-verkernde hout van de boom en heeft een minder lange levensduur. Achter het spinthout bevindt zich het kernhout en dat is het deel van de stam dat tot de hoogste duurzaamheidsklasse behoort. Onze geschuurde constructiepalen zijn volledig spintvrij wat wil zeggen dat er een extra bewerking gebeurt om de palen op te schuren. Daardoor verkrijgen ze hun typische uitstraling en uitmuntende levensduur.

Welke constructies kan je maken met spintvrije robinia palen?

Steeds vaker zien we spintvrij geschuurde palen terug in constructies. Niet enkel op speelpleinen of in speeltoestellen, ook in boomhutten, carports en overkappingen. Robinia is een Europese hardhoutsoort en de enige die behoort tot de hoogste duurzaamheidsklasse. Het hout van de robiniaboom gaat 25 jaar en langer mee in contact met grond en aarde. Bovendien is het een hardhoutsoort die zich beter leent voor dragende constructies dan zachthoutsoorten.

Hoe kies je de juiste maat?

Om de diktemaat te bepalen voor jouw constructie hou je het best rekening met de overspanning van jouw constructie of de toepassing. Als je een overkapping of pergola wil bouwen, reken je het best als volgt: per meter dat jouw overspanning langer wordt, wint de paal best ook vijf centimeter aan dikte. Dat wil zeggen dat je voor een overspanning van vier meter minimaal een paal van 14-16 centimeter en soms al beter 18-20 centimeter gebruikt als liggers en staanders. Spintvrije robinia palen hebben een organische vorm en worden gemeten aan de dikste zijde om ze categoriseren. Je bent er dus best van op de hoogte dat de palen naar het andere uiteinde toe aan dikte verliezen. Hoe dikker de paal, hoe rechter en hoe evenwijdiger de dikte loopt.

Ben je van plan om een speeltoestel of boomhut te bouwen? Hou dan vooral rekening met het gewicht dat de constructie dient te dragen en baseer je daarop voor de dikte van de constructiepalen.

Wat de lengte betreft, kunnen we meegeven dat de palen bij elke toepassing het best minimaal een meter onder de grond worden verankerd.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze robinia spintvrij geschuurde palen? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving