Plancha BBQ

Wie houdt er niet van de Spaanse keuken? Paella, patatas bravas, cocido madrileno, zo veel heerlijke keuzes! Tover de Spaanse zon nu op jouw bord, met deze plancha grill gemaakt van Cortenstaal of carbonstaal.

...
Meer weten?

Meer weten?

Wat is een plancha?

Een plancha is van oorsprong een Spaanse grill. Door het open vuurtje in het midden van de schaal, wordt het omliggende werkvlak opgewarmd. Deze manier van koken is de laatste jaren in populariteit aan het stijgen. Je kan zowat alles op deze schaal grillen: vlees, vis, eieren, groenten, broodjes, tortilla’s, noem maar op! Bovendien kan de plancha worden aangevuld met accessoires om bijvoorbeeld stoofpotjes boven het vuur te laten pruttelen. Het staal houdt ook geen smaken vast, waardoor je gemakkelijk verschillende stukken vlees en groenten kan afwisselen.

Wat zijn de voordelen van een plancha?

Er zijn verschillende voordelen van de plancha, zoals het feit dat het vlees niet in een open vlam terecht komt, het voedsel beter wordt gebraden en dat je met een plancha veel tijd bespaart. Er zijn nog tal van voordelen, maar hier lijsten we even de belangrijkste op.

Ten eerste komt jouw maaltijd niet in direct contact met een vlam. Bij een traditionele barbecue kan jouw vlees in contact komen met een open vlam, wat meer risico geeft voor verbrand voedsel en nefaste gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Maar deze zorg heb je dus niet met een plancha.

Een ander voordeel is dat de buitenkant van het voedsel direct wordt dichtgeschroeid bij contact met de plancha. Op deze manier blijven alle smaken, vitamines en vezels optimaal behouden en krijgt jouw vlees een knapperig korstje en een smeuïge binnenkant.

Een laatste voordeel is dat de plancha heel tijdbesparend is. Op amper tien minuten tijd is de plancha gebruiksklaar en mag je jouw vlees al op de plaat leggen. Het vlees moet ook niet lang op de plaat liggen voor het gaar is.

Hoe kuis je jouw plancha?

De plancha kan je heel gemakkelijk reinigen, zowel tijdens het grillen als erna. Wanneer je net een stukje vlees hebt gebakken en je wilt iets nieuws grillen, dan kan je eenvoudigweg wat water op de plaat gieten en weghalen met een spatel. Het stalen platform neemt geen geur of smaak op. Je kan dus zonder zorgen ander voedsel braden. Hardnekkigere vlekken kan je ook altijd verwijderen meet een borsteltje. Als de plaat afgekoeld is, kan je altijd gebruik maken van wat water en een sopje.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze plancha BBQ? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving