Meer weten?

Waarom is een kippenhok in hout zo belangrijk?

Een kippenhok is heel erg belangrijk voor kippen. Het is een beschermend huisje, waar ze kunnen schuilen voor de regen, in de koelte zitten bij warm weer of om zich te verstoppen voor (roof)dieren. Ze zitten zo ook beschut voor de wind, waar sommige kippenrassen niet goed tegen kunnen. Bovendien is hout ook een beetje isolerend, waardoor de warmte goed binnenblijft in de winter, maar net buiten blijft tijdens de zomer.

 

In een hok gebeurt ook zo veel voor de kippen. Ze slapen er op stok, knus bij elkaar. Ze leggen hun eieren, die jij dan kan weghalen via het dak. Je kan hooi voorzien voor een knus zitplekje of waar kuikentjes eventueel in kunnen spelen.

 

Waaruit is een houten kippenhok gemaakt?

Onze kippenhokken worden gemaakt uit geïmpregneerd grenen, een stevige en redelijk duurzame houtsoort. Zonder onderhoud zullen deze kippenhokken ongeveer 10 jaar meegaan, wat al langer is dan de gemiddelde levensverwachting van de meeste kippen. Hierdoor kunnen we ook de kippenhokken aan een lager prijskaartje aanbieden, zodat je gemakkelijk van jouw kippen van de nodige bescherming kan voorzien.

 

Moet je jouw kippenhok behandelen?

In principe is het niet nodig om jouw kippenhok te behandelen, want sowieso gaat deze houtsoort bijzonder lang mee zonder enig onderhoud. We raden wel aan om van tijd tot tijd het kippenhok eens uit te kuisen, zeker als je eens last had van bloedluis. Om jouw kippen gezond te houden, verzorg je best ook goed het hok: zorg dat er geen lekken zijn, dat je het hok af en toe uitkuist en dat er geen rotting plaatsvindt. Zo leven niet alleen je hok, maar ook je dierbare kippen langer!

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze kippenhok? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving