Houten tafelbladen

Hoe zalig is het om met de hele familie aan tafel te genieten van een heerlijke maaltijd? Of wat dacht je van de ideale werkplek voor je onderneming? Een extra plek om het buffet op plaatsen? Ja hoor, een houten tafel kan voor zo veel verschillende doeleinden worden gebruikt. En met de bijhorende tafelpoten kan het feestje snel beginnen. De tafel monteren is ook het perfecte project voor elke doe-het-zelver, en zelfs de beginnende klussers!

Meer weten?

Meer weten?

Waarom een houten tafelblad?

Tegenwoordig zijn er tafelbladen uit verschillende materialen beschikbaar op de markt. Toch blijven wij grote fan van een houten tafelblad. Deze bladen hebben die natuurlijke uitstraling, wat perfect past bij verschillende stijlen van interieur en in de tuin. Je kan hout ook nog perfect bewerken met olie of beits om de kleur te veranderen.

Hout is natuurlijk niet zo stevig en vast als bijvoorbeeld een marmeren tafelblad, maar wel lichter qua gewicht en ook een stuk goedkoper. Veel redenen dus om te kiezen voor een houten blad voor je tafel.

Welke houtsoort kies ik het best voor mijn tafelblad?

Een tafelblad kan gemaakt zijn uit eik, douglas/dennen of populier.

Eik is natuurlijk de meest luxueuze optie. Dit is echt Europees hardhout, ideaal dus als basis voor je tafel. Het is niet voor niets dat deze houtsoort het meest gebruikt wordt voor een tafel.

Daarnaast zijn douglas en den ook Europese houtsoorten met die karakteristieke knopen, duidelijke houttekening en natuurlijke charme. Deze tafelbladen zijn ook een stuk goedkoper dan de tafelbladen uit eik.

Ten slotte klinkt populier misschien minder bekend in de oren als het gaat om tafelbladen? Deze houtsoort heeft een donkerdere kleur, een beetje als koffie met melk. En de prachtige golvende tekening geeft enkel nog meer dimensie aan je tafel.

Welk materiaal kies ik het best voor de tafelpoten?

Bij ons kan je kiezen uit metalen of houten tafelpoten. Er zijn verschillende voordelen aan beide materialen en je uiteindelijke keuze hangt vooral af van jouw uniek project en smaak. De metalen tafelpoten zijn natuurlijk het stevigst en het duurzaamst. Hier kan je kiezen tussen een matte of een glanzende afwerking, tussen verschillende kleuren. Een metalen poot geeft ook een industriële en een moderne toets aan jouw tafel, wat een prachtig contrast geeft met de natuurlijke uitstraling van het houten tafelblad.

Daarnaast kan je ook een houten onderstel kiezen. Deze passen perfect bij de houten tafelbladen, aangezien ze uit hetzelfde materiaal zijn gemaakt. Hierdoor lijkt je tafel wel een massief geheel. Bovendien is hout ook een veel veelzijdiger materiaal, waardoor je het onbehandelde hout zelf nog kan beitsen, verven of zelfs vervormen.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze houten tafelbladen? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving