Thermowood Gevelbekleding

Als ik mijn ogen dichtknijp en me probeer in te beelden wat ik het mooiste vind aan hout, dan flitsen steeds dezelfde beelden voorbij. Donkerbruine kleuren, warme houttinten, houttekeningen en een elegante uitstraling. Thermowood gevelbekleding heeft het allemaal. Da’s pas goed nieuws!

...
Meer weten?

Meer weten?

Wat is thermowood gevelbekleding?

Thermowood gevelbekleding is de verzamelnaam voor alle houtsoorten die thermisch worden behandeld en als gevelafwerking worden gebruikt. Thermowood gevelbekleding bestaat nog maar een decennia en is de nieuwste ontwikkeling in houten gevelbekleding. Het heeft een sterk verbeterde levensduur, stabiliteit en vormvastheid. Er worden meerdere houtsoorten thermisch behandeld. Thermowood ayous, thermowood essen en thermowood grenen of vuren zijn het populairst.

Welke verschillende soorten thermowood gevelbekleding bestaan er?

Thermowood gevelbekleding bestaat in heel veel verschillende houtsoorten. Een eerste onderscheid kan worden gemaakt door thermowood gevelbekleding in te delen in hardhout of zachthout. De meeste thermowood gevelbekleding wordt gemaakt uit zachthout. Het thermisch behandelen van zachthout was oorspronkelijk de insteek om zachthoutsoorten te optimaliseren voor buitengebruik.

Thermowood grenen of vuren gevelbekleding is de de allereerste thermowood gevelbekleding die op de markt werd gebracht. Grenen of vuren  zijn zachte houtsoorten en behoren tot de naaldhoutfamilie. Het is de goedkoopste thermowood gevelbekleding die je in België of Nederland kan vinden.  Al heeft dat helemaal niets met de kwaliteit te maken. Thermowood gevelbekleding staat in elke houtsoort garant voor een optimale levensduur en stabiliteit en dat geldt ook voor thermowood grenen gevelbekleding. 

De populairste gevelbekleding in thermowood is thermo ayous gevelbekleding. Nadat thermowood gevelbekleding zijn voordeel had bewezen, zochten fabrikanten naar een alternatieve houtsoort om te optimaliseren op basis van de succesvolle thermische behandeling. Op die manier ontstond thermo ayous gevelbekleding. In een mum van tijd werd het ontzettend populair. In tegenstelling tot grenen heeft ayous geen knopen en heeft een moderne uitstraling. 

Na het succesvol aan de man brengen van twee soorten thermowood gevelbekleding, experimenteerden producenten met meerdere houtsoorten. Omdat tot dan enkel zachthout werd gebruikt om thermowood gevelbekleding te maken, was de eerstvolgende stap het thermisch behandelen van een halfhardhoutsoort. Op die manier werd thermo fraké gevelbekleding de nieuwste uitvinding. De volumieke massa van fraké ligt een stukje hoger en daardoor krijg je een  thermowood gevelbekleding die zwaarder is. 

Sinds kort wordt ook volwaardig hardhout thermisch behandeld. Op die manier streeft de sector naar de perfecte houten gevelbekleding. In tropisch hardhout is thermo movingue gevelbekleding een hoogwaardige thermowood gevelbekleding. Door de lichte kleur van movinguehout leunt thermo movingue gevelbekleding enorm dicht aan bij iroko, moabi of andere hardhouten gevelbekleding. 

In Europees hardhout bevindt thermo essen gevelbekleding zich al enige tijd in het luxueuzere segment binnen thermowood gevelbekleding. Essen heeft een zeer uitgesproken golvende houttekening waardoor het een perfect ecologisch alternatief biedt op exotische hardhouten gevelbekleding als afrormosia, afzelia of padouk. 

De allerlaatste ontwikkeling binnen thermowood gevelbekleding is thermo eiken gevelbekleding. Hierbij worden rustieke eiken planken in een fond de wagonkwaliteit thermisch behandeld. Eik is van nature een prachtige houtsoort voor landelijke toepassingen. Het enige nadeel is de nervositeit in eikenhout die ervoor zorgt dat een plaatsing in wildverband noodzakelijk is. Door eiken thermisch te behandelen krijg je een 100% stabiele thermowood gevelbekleding in eik. 

Tot slot kan je ook thermowood gevelbekleding geolied of geverfd verkrijgen in verschillende kleurafwerkingen. Door de thermische stoom-hittebehandeling leent thermowood gevelbekleding zich enorm om een esthetische behandeling uit te voeren. Thermowood neemt ongelofelijk goed olie, beits of verf op door zijn poreusheid. Zwarte thermowood gevelbekleding is in Nederland al een lange tijd enorm populair en ook in België neemt de vraag steeds sterker toe. Wie verzot is op een verouderde en verweerde look kan ook thermowood gevelbekleding met voorvergrijzing aankopen. Zeker in thermo eiken krijg je hiermee een bijzonder mooi effect. 

Wat is de prijs van thermowood gevelbekleding?

 De prijs van thermowood gevelbekleding verhoudt zich tussen de €40 en €200/m². Dat is een heel ruim prijsbestek door de grote verscheidenheid aan houtsoorten die als thermowood worden verhandeld. Er is thermowood gevelbekleding in elk budget en naar elke smaak. Je kan dus perfect zelf kiezen welke thermowood gevelbekleding het best aansluit bij jouw wensen en hoeveel budget je hieraan wil besteden.

Het voordeel bij thermowood gevelbekleding is dat de prijs niet per se recht evenredig is met de kwaliteit. De prijsverschillen hebben te maken met verschillende zaken. De houtsoort, de dikte en breedte van het profiel en de arbeidsintensiviteit om een profiel te frezen, geven vaak de doorslag. Je kan jouw keuze dus baseren op smaak en de prijs die je ervoor over hebt.

Kan je thermowood gevelbekleding zelf plaatsen? 

Thermowood gevelbekleding is makkelijk zelf te plaatsen. Houten gevelbekleding in thermowood is makkelijk te verzagen en te bewerken. Je hoeft het hout ook niet voor te boren om er schroeven in te draaien. Wij raden bij de montage van thermowood gevelbekleding steeds aan om met minibrads in inox te werken. Op die manier kan je een nagenoeg onzichtbare bevestiging van jouw thermowood gevelbekleding nastreven. Probeer de bevestiging niet in de tand of groef van een plank uit te voeren. In elke houtsoort blijft dat het meest fragiele punt van een beplanking. 

Wie zichzelf niet geroepen voelt om de plaatsing voor eigen rekening te nemen, kan steeds beroep doen op een timmerman of tuinaannemer uit de buurt. Kies je ervoor om zelf aan de slag te gaan met jouw thermowood gevelbekleding? Dan helpen we jou graag met het nodige advies en een plaatsingshandleiding bij jouw project. 

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze thermowood Gevelbekleding? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving