Thermowood Gevelbekleding

Als ik mijn ogen dichtknijp en me probeer in te beelden wat ik het mooiste vind aan hout, dan flitsen steeds dezelfde beelden voorbij. Donkerbruine kleuren, warme houttinten, houttekeningen en een elegante uitstraling. Thermowood gevelbekleding heeft het allemaal. Da’s pas goed nieuws!

Meer weten?

Meer weten?

Thermowood gevelbekleding is de verzamelnaam voor alle houtsoorten die thermisch worden behandeld en tot gevelplank geprofileerd. Er worden meerdere houtsoorten thermisch behandeld. Thermowood ayous, thermowood essen en thermowood grenen of vuren zijn het populairst.

Verschillende soorten thermowood gevelbekleding

De meeste thermowood gevelbekleding wordt gemaakt uit zachthout. Grenen, vuren en ayous zijn zachte houtsoorten. Grenen en vuren behoren tot de naaldbomenfamilie, terwijl ayous een loofboomsoort is. Zachthout heeft voor buitengebruik een behandeling nodig. Anders zou de levensduur van deze houtsoorten te beperkt zijn. Zeker bij gevelbekleding wil je toch dat het tientallen jaren meekan, veronderstellen we?

Dankzij de thermische verduurzaming kunnen we grenen, vuren en ayous nu ook onder de hoogste duurzaamheidsklasse rekenen. Ze gaan zelfs 25 jaar en langer mee in contact met grond en aarde. Lang, hé? Thermowood gaat een hele generatie mee.

Essen is wel een hardhoutsoort, toch is ook hier een thermische behandeling noodzakelijk voor buitengebruik. Zonder behandeling bevat het hout stoffen waar de spinthoutkever verzot op is. Daarom wordt ook essenhout met een thermische behandeling opgewaardeerd. Alle houtsoorten die thermisch worden gemodificeerd verliezen namelijk hun voedingsbodem voor insecten en bacteriën. Dat komt omdat het hout op zo een hoge temperatuur wordt gebakken dat alle inhoudelijke sappen en stoffen voor altijd uitdrogen. Geniaal, toch?

Er bestaat zowel thermowood gevelbekleding uit Europese bossen als uit tropische bossen. Ayous is een Afrikaanse houtsoort. Grenen, vuren en essen worden in Europa ontgonnen. Er is dus voor elk wat wils!

Is thermowood gevelbekleding duur?

Dat valt best mee. De prijs van thermowood gevelbekleding verhoudt zich tussen de €40 en €200/m². Dat is een heel ruime prijsrange. Je kan dus perfect zelf kiezen welk budget je hieraan wil uitbesteden.

Het voordeel bij thermowood gevelbekleding is dat de prijs niet per se recht evenredig is met de kwaliteit. De prijsverschillen hebben te maken met verschillende zaken. De houtsoort, de dikte en breedte van het profiel en de arbeidsintensiviteit om een profiel te frezen, geven vaak de doorslag. Je kan jouw keuze dus baseren op smaak en de prijs die je ervoor over hebt.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze thermowood Gevelbekleding? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving