Blijf op de hoogte!
Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over het laatste nieuws, de hipste trends of de laatste producten.
Een groep vrienden, een pintje, een verfrissende gin tonic, een borrelhapje en de barbecue die al warm wordt. Dat zijn pas zalige zomers om nooit te vergeten! En wat als we jouw terras eens aanleggen uit houten terrasplanken? Die geven een prachtige, landelijke uitstraling aan je tuin en ze hebben bovendien verschillende voordelen. Kies jouw gewenste materiaal en verhoog het zomerse gevoel op je terras!
Terrasplanken hebben verschillende voordelen voor jouw terras. In de eerste plaats is een opbouw met terrasplanken de meest eenvoudige manier om een terras aan te leggen. De grondwerken zijn minimaal en je bent niet verplicht om een stabilisébed of chapevloer te gieten. Bovendien is een terrasplank makkelijk te demonteren, mocht dat ooit nodig zijn. Daarnaast is een terras met terrasplanken een duurzame en ecologische methode om een terras aan te leggen. Om de terrasplanken een krimp- en zwelmarge te bieden, ben je verplicht om met een kleine voeg tussen de terrasplanken te werken. Op die manier is een terras in terrasplanken waterdoorlatend en geen verharding. Tegenwoordig vind je een zeer uitgebreid aanbod aan terrasplanken op de markt. Er is vaak een grote verscheidenheid aan lengtes verkrijgbaar, waardoor je het verzaagd verlies tot het minimale kan beperken.
Er bestaan heel veel verschillende soorten terrasplanken. Je kan een onderscheid maken in de grondstof, het profiel of de montagemethode. In ons assortiment hebben we terrasplanken uit verschillende houtsoorten en materialen. Welke houtsoort je uiteindelijk kiest hangt af van jouw budget, de gewenste uitstraling en de duurzaamheid van de planken.
Houten terrasplanken worden in heel verschillende houtsoorten gemaakt. Op basis van de houtsoort onderscheiden we drie grote groepen: hardhouten terrasplanken, thermisch behandelde terrasplanken en terrasplanken in Europees hout. Daarnaast kunnen houten terrasplanken verschillende afwerkingen hebben. Denk hierbij aan een geschaafd, geschuurd of fijnbezaagd oppervlak, al dan niet met of zonder ribbel of antislip.
Met hardhouten terrasplanken wordt verwezen naar terrasplanken van tropische afkomst. Deze terrasplanken hebben van nature een hoge kwaliteit en zijn te verkrijgen in gekende en minder gekende houtsoorten. Zo heb je terrasplanken in bangkirai, padouk, ipe, merbau, tali, massaranduba, cumaru,...
Thermisch behandelde terrasplanken zijn terrasplanken in thermowood. Deze terrasplanken worden gemaakt van zachthout of nerveus hardhout en worden door de behandeling opgewaardeerd in kwaliteit. Dankzij de behandeling is de kwaliteit van deze planken onberispelijk.
Terrasplanken in Europees hout hebben een zeer grote verscheidenheid. Toch hebben deze terrasplanken ook enkele algemene kenmerken. Terrasplanken in Europees hout zijn van nature licht van kleur hout en bevatten houtknopen. Je hebt terrasplanken in Europees hout in elke kwaliteitsklasse en voor elk budget.
Bamboe terrasplanken zijn in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen houten terrasplanken. Bamboe is namelijk de snelst groeiende grassoort van de wereld. Terrasplanken in bamboe worden gemaakt van geperste bamboevezels en hebben daardoor een zwaar gewicht en een ongelofelijke fysieke sterkte.
Composiet terrasplanken worden gemaakt van een mengeling van kunststof, vaak gerecycleerd, en hout- of bamboevezels. Door de toevoeging van kunststof kan je deze terrasplanken in veel verschillende kleuren verkrijgen. Denk hierbij gerust aan antraciet, grijs, wit, zwart, bruin,...
De prijs van terrasplanken is afhankelijk van de maatvoering. Bekijk goed de lengte, dikte en breedte van de terrasplanken die je overweegt voor jouw terras. Bovendien varieert de prijs van terrasplanken sterk tussen verschillende houtsoorten of composietmerken. De beste manier om de prijs van terrasplanken te vergelijken is aan de hand van een prijs per vierkante meter. Zo kan je het gemakkelijkste zelf uitrekenen wat jouw nieuw terras met de verschillende terrasplanken zal kosten. Het aanbod op de markt is zo groot dat er voor elk budget een gepaste terrasplank te vinden valt. De goedkoopste terrasplanken vind je al aan een prijs van circa €20/m². De duurste terrasplanken op de markt vind je in zeer exclusieve houtsoorten terug en worden verkocht aan prijzen tot €200/m².
Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!
Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".
Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!
Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".
* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.
Wil je graag een offerte voor onze terrasplanken? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.
Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!
Bank overschrijving
© 2011 - 2024 EXZO