Blijf op de hoogte!
Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over het laatste nieuws, de hipste trends of de laatste producten.
Beter een goede buur dan een verre vriend, maar dat wilt nog niet zeggen dat je iedereen zomaar inkijk in je tuin wilt geven. Een tuinafsluiting beschermt privacy, maar kan ook een stijlvolle toets geven aan je tuininrichting. Onze taak bestaat erin om rekening te houden met jouw noden op het gebied van prijs, kwaliteit, houtsoort en duurzaamheid. Wil je jouw bestaande tuinafsluiting renoveren of plaats je liefst meteen iets nieuws? Wij vinden graag samen met jou de perfecte oplossing.
Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!
Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".
Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!
Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".
* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.
Wil je graag een offerte voor onze tuinafsluiting? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.
Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!
Er bestaan heel veel verschillende soorten tuinafsluitingen. Het aanbod is in de loop der jaren heel divers geworden. Zowel in gebruikte materialen als in vormgeving trachten producenten jaar na jaar nieuwe innovaties te introduceren. Ondanks de vele nieuwigheden blijft een tuinafsluiting in hout nog steeds de populairste soort in België en Nederland. Een houten tuinafsluiting heeft ook al lang niet meer het stigma van klassiek te zijn en bestaat in allerlei houtsoorten, vormen en kleuren.
Een andere klassieker onder de tuinafsluitingen die het nog steeds heel goed doet, zijn tuinafsluitingen met draad. Eigenlijk is een afsluiting in metaaldraad een oer-Vlaams product dat in menig achtertuinen nog steeds de scheiding van de perceelgrenzen aanduidt. Om wat meer privacy te creëren, wordt zo'n type afsluiting vaak afgewerkt met een decoratiemat of zichtdoek. Ook daarin is er heel wat keuze.
Tuinafsluitingen in kunststof en meer bepaald composiet worden steeds vaker gekozen en zijn aan een opmars bezig. Kunststof biedt een goed alternatief voor meer vergankelijke materialen en is minder onderhevig aan verkleuring door de zon en neerslag. Door een brede waaier aan decoratieprofielen kan je bovendien met een kunststof afsluiting ook een unieke toets geven die met een meer natuurlijke afsluiting moeilijk te bereiken valt.
Een ander type schutting dat al decennialang te zien is langs Vlaamse en Nederlandse wegen, is de betonnen tuinafsluiting. In eerste instantie denken heel veel mensen bij een betonnen afsluiting aan iets wat zeer stevig en sterk is, maar ook oubollig. Niks is echter minder waar. Door de minder aantrekkelijke connotatie van betonafsluitingen, zetten betonfabrikanten zich de laatste jaren maximaal in om vernieuwende en moderne betonnen afsluitingen op de markt te brengen. Je kan betonnen tuinafsluitingen terugvinden in een grote verscheidenheid aan kleuren en motieven.
Aan de andere kant van de taalgrens in België zien we naast houten tuinafsluitingen ook heel vaak schuttingen in steen. Schanskorven gevuld met sierkeien of grind zijn robuuste tuinafsluitingen met een hoge duurzaamheid en natuurlijke uitstraling.
Tot slot zijn er ook heel wat nieuwe materialen ter beschikking om een tuinafsluiting te plaatsen. Denk hierbij aan tuinafsluitingen in metaal, aluminium, keramiek of glas. Hierin zijn de ontwerpen eindeloos en kan je alle kanten uit.
De prijs van een goede tuinafsluiting is afhankelijk van verschillende factoren. Een eerste factor die invloed heeft op de prijsbepaling, is het materiaal waaruit de tuinafsluiting wordt vervaardigd. Tuinafsluitingen in hout vind je bijvoorbeeld in elke prijsklasse. Niet elke houtsoort is even duur. Veel hangt hierbij af van de ontginning en de beschikbaarheid. Composiet, keramiek of aluminium zijn dan weer grondstoffen waar een hoger prijskaartje aan verbonden is.
Naast de grondstof, is uiteraard ook de kwaliteit een parameter die de prijs van een tuinafsluiting bepaald. De kwaliteit van een tuinafsluiting kan je nagaan aan de dikte de planken of het kader waaruit de tuinafsluiting is opgebouwd. Denk aan de dikte van een tuinscherm of van een draad. De manier waarop een tuinafsluiting wordt vervaardigd bepaalt eveneens de kwaliteit. Is er gewerkt met schroeven of nagels? Is de tuinafsluiting corrosiebestendig? Kan het materiaal tegen zon en neerslag?
Andere factoren die de prijs doen dalen of stijgen, zijn de accessoires en toebehoren die een bepaalde tuinafsluiting vraagt. De belangrijkste toebehoren zijn de palen waaraan er wordt gemonteerd. Hou echter ook rekening met het al dan niet gebruiken van betonplaten, gleufprofielen of decoratielijsten.
Tot slot hangt de prijs van jouw tuinafsluiting vooral af van de grootte van jouw tuin en het aantal lopende meter dat je nodig hebt om jouw perceel af te bakenen en de keuzes die je hierin wil maken. Hoe belangrijk vind je privacy in jouw tuin? Hoe geluidswerend dient de tuinafsluiting te zijn? Welke uitstraling streef je na en hoelang wil je dat de afsluiting meegaat? Het zijn allemaal vragen die jouw keuze bepalen en op die manier ook het prijskaartje van jouw tuinafsluiting.
Zoals alles in je tuin, is een tuinafsluiting in de meeste gevallen ook zeker makkelijk zelf te plaatsen. We zouden zelfs durven zeggen dat je niet per se een handige Harry hoeft te zijn om jouw eigen tuinafsluiting te plaatsen. Met een beetje fysieke inspanning en goede wil, kan iedereen een tuinafsluiting opzetten. De zwaarste arbeid zit in het plaatsen van de palen waartegen je jouw schutting gaat monteren. Die plaats je het best voldoende diep in de grond en eventueel met snelbeton om een maximale stevigheid van jouw tuinafsluiting na te streven. Als dat is gebeurt kan je de afsluiting zelf monteren en dat gaat meestal heel vlot. Wij staan alvast te popelen om bij elke tuinafsluiting het juiste plaatsingsadvies te geven.
Zie je er zelf geen beginnen aan of besteed je de plaatsing liever uit? Dan is er altijd wel een goede tuinaannemer in de buurt die je onder de arm kan nemen. Of misschien heb je wel een nonkel of neefje in de familie die jou hierbij kan helpen.
Bank overschrijving
© 2011 - 2024 EXZO