Shou Sugi Ban

Is er brand uitgebroken in ons magazijn? Nee hoor, deze planken zijn expres verbrand voor een uniek, verkoold uiterlijk. Dit is een aloude Japanse techniek dat nu in opmars is bij moderne Westerse gebouwen. En dankzij de verbranding van het hout verhogen we de duurzaamheid en is dit materiaal resistent tegen insecten en schimmels. Zo zie je maar dat verkoold hout meer voordelen heeft dan je denkt!

...
Meer weten?

Meer weten?

Wat zijn de voordelen van de Shou Sugi Ban?

Er zijn verschillende voordelen van deze verbrande, Japanse gevelplanken. Deze verkoolde laag aan het oppervlak van het hout is niet aangenaam voor schimmels en insecten, waardoor jouw gevelbekleding dus langer zal meegaan. Je kan het wat vergelijken met thermowood, dat ook via hitte een hogere duurzaamheid heeft gekregen. Het is bovendien brandveiliger, want een verbrande plank zal in de toekomst minder snel in vlam schieten. 

Daarnaast hebben deze planken een uitgesproken esthetiek en een unieke uitstraling. Je krijgt een bekleding met een charmant reliëf dat past binnen verschillende tuinstijlen, maar vooral bij een modern, strak bijgebouw.

Is Shou Sugi Ban gevelbekleding kleurvast?

Ja, de zwarte kleur van de Shou Sugi Ban planken is erg kleurvast. Jouw gevelbekleding zal dus niet vergrijzen of verkleuren na verloop van tijd. Je hoeft het materiaal niet de beitsen of te verven om die diepe kleur te behouden. Deze bekleding heeft standaard een fixerende finish gekregen, waardoor de zwarte kleur niet meer zal aftekenen.

Wat wel zal gebeuren, is dat de textuur langzaamaan zal afbladeren. Hierdoor wordt de donkerbruine onderlaag van deze planken blootgelegd. Dit geeft je project meer dimensie en geeft een mooie variatie aan je houten gevelbekleding. Het is net een modern en stijlvol schilderijtje!

Kan je Shou Sugi Ban gevelbekleding behandelen?

In principe is Shou Sugi ban al duurzaam en stevig genoeg zonder extra behandeling. Een laagje houtolie kan wel de structuur beter tot zijn recht laten komen en de kleur intenser maken. Maar de natuurlijke elementen houden het hout in goede staat.

Waar kan je deze Shou Sugi Ban bekleding voor gebruiken?

Deze zwarte, verkoolde bekleding kan je voor verschillende projecten gebruiken. Wij bieden ze vooral aan als gevelbekleding aan een woning of bijgebouw in de tuin. Maar wil je deze planken ook binnen gebruiken om jouw interieur een leuke uitstraling te geven? Dat kan! Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van jouw Japanse Shou Sugi Ban op elk moment van de dag!

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze shou Sugi Ban? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving