Gevelbekleding Siding

Droom jij er ook soms van om het leven te leiden van Bear Gryllis? Helemaal één met de natuur. Overdag voedsel verzamelen, op wild jagen of verse forel uit de rivier vangen. Als de nacht valt een vuurtje stoken met houten takken en beschutting zoeken in een grot of een leegstaand berenhol. Lijkt dat geen ontzettend avontuurlijk leven? Liever iets dichter bij huis? Dan kan je met onze sidings een heel stoere, natuurlijke en landelijke gevelbekleding aan jouw bijgebouw of tuinhuis bevestigen. Dan heb je zo alvast een passend plekje om je visgerief of jachtgeweer in op te bergen.

Meer weten?

Meer weten?

Wat zijn sidings?

Onder de sidings verstaan we in België allerhande bardage die met een overlap worden geplaatst, dus ook potdekselplanken en rabatprofielen. In tegenstelling tot wat de benaming "rabat" doet vermoeden, komt dit profiel niet uit de Marrokaanse hoofdstad, maar kent het zijn oorsprong in Scandinavië. Hieronder valt het Noors, Fins en Zweeds rabat. Scandinaviërs zijn er alvast helemaal verzot op. Het profiel typeert er het straatbeeld en de bouwstijl.

Sidings gaan dus letterlijk van ene side naar de andere. Ze hebben met andere woorden een dikke en een smalle kant, met een uitsparing, zodat twee planken elkaar steeds overlappen.

Door die uitsparing is de plaatsing ook enorm makkelijk en snel, of het nu om een grote gevel van je huis gaat, of om de wanden van je hondenhok. Een bijkomend voordeel van de overlapping is dat de planken steeds ruimte hebben, maar dat je toch een perfect gesloten gevelsysteem hebt, met een perfecte afwatering en goede ventilatie als gevolg.

Uit welke houtsoorten kan ik een siding kiezen?

Veelal wordt een siding vervaardigd in Europese houtsoorten. De houttekeningen met jaarringen en de grote noesten passen perfect bij de rustieke stijl van de rabatplanken. Toch zijn is er ook een beperkt gamma tropisch of thermisch hout waarin we de sidings aanbieden. PVC of kunststof behoren ook tot de mogelijkheden.

Welke prijs hebben sidings?

De prijs voor sidings varieert naargelang de houtsoort en dikte van het profiel. Je rekent gemiddeld best op een prijs tussen €50 en €85/m².

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze gevelbekleding Siding? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving