Vierkante palen

Om een tuinscherm te plaatsen gebruik je best een vierkante paal, want dat is veel gemakkelijker qua bevestiging. Ook deze palen hebben wij in verschillende materialen of houtsoorten, wat ervoor zorgt dat ze meteen compatibel zijn met je schutting. Zo onderscheiden we hier azobé fijnbezaagd of geschaafd, geïmpregneerd grenen, robinia, beton, eik of composiet. Elk materiaal heeft zijn charme, zoveel is zeker.

Meer weten?

Meer weten?

Uit welke houtsoorten kunnen deze palen gemaakt zijn?

Azobé is roodbruin, tropisch hardhout, dat gekend staat om zijn bestendigheid in contact met grond en aarde. Concreet gesteld: de levensduur is langer dan 25 jaar. Dit hout is perfect geschikt voor tuinwanden, maar ook voor het plaatsen van oeververstevigingen aan waterkanten. Deze palen hebben we in een fijnbezaagde versie, waarbij je de zaagsnede op het hout nog duidelijk voelt, maar ook in de geschaafde versie die een gladde structuur heeft. De azobépaal is trouwens ook ideaal om als piketpaal te gebruiken.

Het grenen, afkomstig van de grove den, werd geïmpregneerd of gecreosoteerd met olie waardoor het een levensduur heeft gekregen van ongeveer 15 jaar. De palen zijn verder gefreesd en ontschorst. Na verloop van tijd zullen de palen vergrijzen en zal de kleur van de behandeling (groen, zwart) overgaan op een egale grijze tint.

Ik heb de indruk dat mensen soms nog wat afgeschrikt worden door beton, maar daar is geen enkele reden meer toe. Door de jaren heen is beton enorm ontwikkeld tot een innovatief product dat zeer elegant oogt in betongrijs of antraciet. Bovendien bleven de oude voordelen van hoge duurzaamheid en onderhoudsvrij behouden.

De nieuwkomer in ons gamma zijn de composietpalen. Deze palen zijn vervaardigd uit een mix van houtvezels en kunststof. Zo zijn ze meteen compatibel met onze plankenschermen uit Duofuse, die gekend staan als zeer stabiele en duurzame planken uit houtcomposiet. Daarnaast zijn de palen ook nog eens versterkt met metaal om zo de optimale sterkte te behouden.

Qua duurzaamheid is de absolute topper onder de Europese houtsoorten het robuuste robinia, ook vaak pseudo-acacia genoemd. Deze hardhoutsoort beschikt over een levensduur van maar liefst 25 jaar of langer, wat vergelijkbaar is met azobé. De goudgele tint zorgt hierbij zelfs ook nog eens voor een prachtige aanvulling binnen jouw landelijke exterieur. Tot slot is het hout afkomstig van bossen in Oost-Europa en wordt het daar talrijk geteeld. Dat zorgt voor een grote ecologische meerwaarde. Maar let op: robiniapalen wijken qua rechtheid vaak af en zijn scheurgevoeliger dan bijvoorbeeld kastanje, dus houd hier rekening mee met je toepassing.

Ten slotte bieden we ook antiparkeerpalen en poortpalen in eik, azobé en lariks/douglas aan.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze vierkante palen? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving