Lariks / douglas gevelbekleding

Lariks en douglas zijn als twee broertjes in de stamboom van de houtsoorten, want ze zijn ook beide naaldhoutsoorten. Ze verschillen niet veel wat betreft duurzaamheid, aangezien ze beide veel hars in zich hebben. Er zijn enkele kleine verschillen, maar aangezien deze zo verwaarloosbaar zijn, zetten we ze hier samen. Toch hebben ze elk hun unieke kenmerken, waardoor je echt een mooie uitstraling creëert voor jouw gevel.

...
Meer weten?

Meer weten?

Welke voordelen heeft lariks hout voor jouw gevelbekleding?

Lariks is een houtsoort met een warme, gele kleur. De nerven in dit hout hebben een golvende structuur, wat zorgt voor een mooie, natuurlijke uitstraling voor jouw project. Met deze houtsoort creëer je een landelijke, natuurlijke en rustieke uitstraling voor jouw bijgebouw, poolhouse, tuinhuis of elk ander gebouw!

Waarom zou ik kiezen voor douglas gevelbekleding?

Douglas is van nature al een erg duurzame houtsoort en kan dus ook zonder behandeling lang meegaan. En door het aanwezige hars, wat ook harder wordt na verloop van tijd, krijgt jouw bekleding extra stevigheid.

Wat is het verschil tussen lariks en douglas?

Er zijn een aantal minieme verschillen tussen lariks en douglas. Lariks heeft een iets grovere houstructuur en een gele kleur. Douglas heeft daarentegen een lichtroze kleur, maar het hout scheurt minder gemakkelijk dan lariks. Beide houtsoorten zijn wel erg sterk, maar toch is douglas iets sterker. Welke houtsoort je uiteindelijk kiest, zal echter meer afhangen van het uiterlijk en jouw persoonlijke smaak. De een doet zeker niet onder voor de ander!

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze lariks / douglas gevelbekleding? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving