Wilgenmat

Onder de collega’s praten we wel eens over welke boom- of houtsoort onszelf het meest kan bekoren. De meest populaire boom- of houtsoorten zijn vaak padouk, ayous of robinia. Die worden gekozen om hun sterkte, houttekening, uitstraling of duurzaamheid. Wanneer ik vertel dat ik boven alles de wilg verkies, kijken de meesten even raar op. “Vind je dat nu zelf niet treurig?”, vragen ze dan.

Meer weten?

Meer weten?

Waarvoor worden wilgentakken gebruikt?

Wilgentakken worden vaak gebruikt als vlechtwerk in tuinschermen, afsluitingen of afboordingen. In de vorm van een decoratiemat kan je ook genieten van de natuurlijke uitstraling van wilgentakken zonder te moeten sleuren met grote panelen.

Tips als je zelf met wilgenmatten aan de slag wil?

Wilgenmatten worden op rol aangeboden en kan je tegenwoordig bevestigen met een bindapparaat en binddraadjes of ‘old school’ met een tang en gegalvaniseerde draad. De matten worden het best diagonaal tegen een draadomheining of draadafsluiting zoals een Bekaertdraad of tennisdraad opgehangen.

In welke formaten bestaan de wilgenmatten?

We bieden de wilgenmatten aan op heel wat verschillende hoogtematen. Wie zelf niet zo groot is of een lage erfafscheiding heeft, kan al aan de slag met een mat vanaf 75 cm hoogte. Ben je eerder een reusachtig type of wil je gewoon graag een hoge tuinafsluiting? Dan kunnen we je van dienst zijn met een wilgenmat tot een hoogte van 200 cm. De rollen zijn verkrijgbaar op lengte 2 m of 3 m. De takken zelf zijn ongeveer 8 à 10 mm dik.

Kunnen de wilgentakken terug wortel schieten?

Hopelijk ben je nu net als ik ook helemaal verknocht aan wilgenbomen en -takken. In dat geval heb ik nog een leuk weetje. Wanneer je een verse wilgentak of -scheut terug in de grond inplant, schieten ze vanzelf terug wortel. Zo start je in een mum van tijd je eigen wilgenkwekerij. De ultra-ambitieuze doe-het-zelvers onder ons staan met deze tip misschien zelfs al te popelen om een eigen wilgenmattenproductie op poten te zetten. Onthoud dan vooral “waar een wilg is, is een weg!”

 

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze wilgenmat? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving