Terrasplanken Hardhout

Ben jij al fan van tropisch hardhout? De strakke en eigentijdse look van deze houtsoorten geeft je terras een hippe toets. In tegenstelling tot het hout van Europese bodem, bevatten deze planken geen noesten en ogen ze veel strakker. Aan de duurzaamheid valt bovendien niet te tippen, waardoor je meer dan vijfentwintig jaar kunt genieten van deze terrasplanken.

Meer weten?

Meer weten?

Uit welke tropische hardhoutsoorten kan ik kiezen voor mijn terrasplank?

Je kan genieten van een bijzonder ruime keuze bij het tropisch hardhout. Zo zijn er de klassiekers ipé en padouk, maar wij bieden ook minder bekende houtsoorten als tali, massaranduba of itauba aan. Dat de hardhouten terrasplanken nagenoeg volledig onderhoudsvrij zijn, is ook mooi meegenomen.

Tali is een hardhoutsoort met een prachtige lichtbruine kleur. Deze houtsoort heeft een iets duidelijkere houttekening, wat jouw project een prachtig effect geeft. Na verloop van tijd zal alles gelijkmatig vergrijzen, waarbij deze houttekening nog steeds zorgt voor een levendig terras.

Bankirai is een Oosterse houtsoort, vooral gekenmerkt door de donkergele tot lichtbruine kleur. Toch kan je er misschien rode tinten in onderscheiden, wat jouw project een bijzondere diepgang geeft.

Ipé wordt vooral gekenmerkt door de gevlamde houttekening en de charmante bruine kleur, wat en prachtige en unieke toets geeft aan je terras.

Massaranduba heeft echt een donkerbruine tot rode kleur. Het is een bijzonder sterke hardhoutsoort en vaak ook iets goedkoper dan de andere tropische hardhoutsoorten.

Daarnaast hebben we merbau, die een nog subtielere houtnerf, een donkerbruine kleur en een grote stevigheid hebben.

Zelf heb ik padouk op mijn terras liggen. Sommigen schrikken wel van de rode kleur, maar na twee weken al verandert deze in een warme, bruine tint en is ondertussen mooi aan het vergrijzen terwijl de mooi gevlamde tekening aanwezig blijft.

Zijn terrasplanken uit tropisch hardhout duur?

Terrasplanken uit tropisch hardhout zijn meer exclusief dan andere houtsoorten. Omdat deze houtsoorten van verre landen komen en bijzonder kwaliteitsvol zijn, komen deze meestal met een hoger prijskaartje. De prijs-kwaliteitsverhouding is echter ideaal, waardoor je toch betaalt voor een terras waar je nog decennialang van zult genieten.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze terrasplanken Hardhout? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving