Itauba gevelbekleding

Ga je even mee naar Zuid-Amerika? Daar vinden we niet alleen de feestelijke carnavalstoeten, tropische oerwouden, maar ook de erg stevige itauba-boom. Deze houtsoort wordt vaak gebruikt voor gevelbekleding, dankzij de grote stabiliteit na de optimale droging. Het is bovendien een sterke houtsoort die twintig tot dertig jaar lang kan meegaan. Een houtsoort met een prima prijs-kwaliteitsverhouding.

...
Meer weten?

Meer weten?

Welke uitstraling heeft itauba gevelbekleding?

Het hout heeft oorspronkelijk een beige-gele tot lichtbruine kleur en een subtiele houttekening. Je kan de kleur zelfs een beetje vergelijken met kaneel, aangezien deze houtsoort in Suriname soms ‘kaneelhout’ wordt genoemd. Net zoals andere houtsoorten, zal ook itauba langzaamaan egaal vergrijzen. Het kan zijn dat deze planken kleine zwarte spikkels krijgen, maar die vervagen bij de vergrijzing van het hout en vallen dan veel minder op.

Kan gevelbekleding uit itauba bloeden?

Dat kan gebeuren. Itauba heeft looizuur in zich, wat na de plaatsing nog uit het hout kan lopen. Dit is een natuurlijk gegeven, wat vaak ‘bloedend hout’ wordt genoemd. Het looizuur is echter heel erg gemakkelijk weg te poetsen en het heeft geen invloed op de duurzaamheid of de stevigheid van jouw gevelbekleding.

Nog enkele tips voor de plaatsing van itauba gevelbekleding

Het is aangeraden om deze planken eerst voor te boren, voor je ze aan jouw gevel bevestigt. Wil je deze planken verzagen, dan raden we aan om een hardmetalen zaagblad te gebruiken, aangezien de aanwezige kiezels in het hout jouw gereedschap kan afstompen.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze itauba gevelbekleding? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving