Houten tuinschermen

Dacht jij dat een houten tuinscherm er altijd klassiek uitziet? Dan overtuigen wij jou er graag van dat je alle kanten opkan met tuinschermen in hout. Hou je van modern? Wil je iets natuurlijk? Zie je graag vlechtwerk? Of zoek je net die klassieke tuinschermen? Je vindt het hier allemaal!

...
Meer weten?

Meer weten?

Waarom zijn de voordelen van houten tuinscherm?

Een houten tuinscherm geeft in de eerste plaats een prachtige, natuurlijke toets aan je tuin. Het is duidelijk waarom een tuinscherm in hout in België en Nederland nog steeds de meest populaire keuze is. We houden van wat groen in onze tuin en willen vaak een houten schutting die past bij wat we aanplanten. Bovendien zijn houten tuinschermen tegenwoordig in allerlei formaten en vormen te verkrijgen, waardoor ze zowel in een moderne als landelijke omgeving perfect kunnen worden geïntegreerd. 

Een ander groot voordeel aan een houten schutting is de prijs. Je vindt houten tuinschermen in elke prijsklasse, toch blijft het in vergelijking met andere grondstoffen een goedkopere keuze. Bovendien is een houten tuinscherm heel makkelijk zelf te plaatsen. Hout laat zich makkelijk bewerken. Je kan in een houten tuinscherm eenvoudig boren of schroeven. Wil je een houten schutting wat inkorten in de hoogte of de breedte? Dan kan je een houten paneel makkelijk verzagen. Als je kiest voor een houten tuinafsluiting heb je dus eigenlijk ook geen tuinaannemer nodig die voor jou de houten schermen plaatst. Met een beetje goede wil en fysieke inspanning kan je jouw houten schutting zelf tot een goed einde brengen. 

Tot slot blijft een houten tuinscherm een ecologisch verantwoorde keuze. Hout is een natuurlijke en hernieuwbare bron. Bovendien zien wij erop toe dat alle houtproducten die we aanbieden ook conform de EUTR-wetgeving zijn. Op die manier sluiten we illegaal gekapt hout uit ons aanbod. Wil je een houten schutting met zo klein mogelijke ecologische voetafdruk? Bekijk dan ook de oorsprong van de verschillende houtsoorten. Net zoals wanneer je het vliegtuig neemt betekent hoe verder de afstand, hoe groter de CO²-uitstoot. 


Uit welke houtsoorten kan je kiezen voor een houten tuinscherm?

Je kan kiezen uit een brede waaier aan houtsoorten voor jouw houten tuinscherm, die elk een andere sfeer en uitstraling geven. De hazelaar en wilgenschermen zijn het meest landelijk en zijn ook niet volledig gesloten. Dit zijn panelen vormgegeven uit individuele takjes.

Daarnaast heb je nog andere Europese houtsoorten, zoals geïmpregneerd grenen, thermowood, robinia, eik, kastanje, douglas of lariks. Deze houtsoorten hebben die kenmerkende knopen en houttekening en zijn soms extra behandeld voor een hogere duurzaamheid. Ze zijn ook de meest milieuvriendelijke optie, aangezien ze afkomstig zijn van het Europese vasteland.

Wie liever een tuinscherm heeft zonder uitgesproken houttekening, kiest best voor tropisch hardhout. Deze houtsoorten hebben geen knopen en zijn niet te evenaren in duurzaamheid.

Ten slotte hebben we nog de exotische en meer speciale materialen voor jouw tuinscherm: kokos en bamboe. Deze schermen hebben ook eigen voordelen, zoals bijvoorbeeld de kokosschermen die geluiddempend zijn!

Wat is de prijs van een houten tuinscherm?

Houten tuinschermen vind je aan heel verschillende prijsniveaus. De prijs hangt voornamelijk af van de houtsoort, de kwaliteit en het productieproces. Er zijn nu eenmaal houtsoorten die duurder zijn in aankoop dan anderen. Dat heeft voornamelijk te maken met de beschikbaarheid. De import van bepaalde tropische hardhoutsoorten is gelimiteerd. Voeg daar het langere traject dat deze houtsoorten erover doen tot bij de Belgische of Nederlandse handelaren en je begrijpt al snel waarom deze houtsoorten een duurdere eindeprijs hebben. 

Naast de houtsoort speelt ook de kwaliteit van het tuinscherm een rol. Vergelijk verschillende houten tuinschermen vooral op basis van de dikte en het montagemateriaal. Hoe dikker het tuinschermen, hoe kwalitatiever. Daarnaast kunnen de schermen genageld of geschroefd zijn en adviseren wij steeds om een scherm met rvs-schroefen of -nagels te kiezen. 

Tot slot bepaalt ook het productieproces de prijs van een houten schutting. Worden de schermen in Europa gemaakt? Dan liggen de loonkosten vaak een stukje hoger. Hoe arbeidsintensief is het productieproces? Moeten de schermen gevlochten worden? Dan kruipt er wat meer tijd in dan wanneer ze machinaal genageld worden. In dat geval wordt ook de ambacht meegerekend in de eindprijs. 

Kan je een houten schutting makkelijk zelf plaatsen? 

Ja! Een houten schutting is de meest eenvoudige tuinafsluiting om zelf te plaatsen. Belangrijk is dat je goed afmeet waar je de palen moeten komen waartegen je de schermen bevestigt. Zorg er ook voor dat je de palen diep genoeg in de grond plaatst. Let erop dat jouw schutting mooi waterpas loopt en vermijdt voornamelijk rechtstreeks contact met de aarde. Verder bestaat het plaatsen van een houten tuinafsluiting voornamelijk uit het vastschroeven van de houten tuinschermen aan de tuinpalen. Dat is een perfect haalbaar klusje voor 2 personen. 

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze houten tuinschermen? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving