Sokkels / Poeren

Als je mij vraagt welk product uit ons assortiment de grootste geschiedenis heeft, dan is mijn antwoord simpel: onze arduinen sokkels! Er is geen product dat je zover terug meeneemt in de tijd als arduin. Benieuwd welke geschiedenis arduin met zich meedraagt?

...
Meer weten?

Meer weten?

Wat is de oorsprong van arduin?

De geschiedenis van arduin gaat echter miljoenen jaren terug in de tijd. Naar een tijd waarin de wateren die grote delen van Europa en Azië bedekten, wegebden en kalkskeletjes van kleine diertjes achterlieten. Die kalkafzetting versteende en vormde na vele millennia een dikke laag kalksteen. Die wordt tegenwoordig ontgonnen in grote kalksteengroeves en wordt petit granit genoemd, ook gekend als blauwsteen of arduin.

Als we aan onze klanten blauwe hardstenen sokkels adviseer dan durven we in een fractie van een seconde wel eens met onze gedachten tussen de dinosaurussen belanden.

Waarvoor dienen arduinen sokkels?

Uiteraard blijven we altijd wel bij de pinken want een sokkel vormt de basis van een constructie. Het is het koppelstuk tussen de staanders van een poolhouse, overkapping, schuur of pergola en de grond. Door sokkels te gebruiken, vermijd je een blijvend contact met vocht of water waardoor hout anders aangetast wordt.

Hoe worden sokkels geplaatst?

Door middel van een gegalvaniseerde buis, die in de grond wordt verankerd, monteer je de balk en sokkel aan elkaar. De sokkels zijn reeds voorzien van een gat waarmee ze over de buis kunnen worden geschoven.

Wat is het alternatief voor een sokkel?

Een alternatief voor een arduinen sokkel is een betonpoer. Deze hebben dezelfde functie als blauwstenen sokkels maar worden geplaatst door middel van een draadstang die reeds in de poer zit bevestigd. Met een setje dat bestaat uit een plaatje, bouten en moeren kan je de balken op de poer draaien en heb je ook een koppelstuk tussen staander en grond.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze sokkels / Poeren? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving