Dampschermen

Wanneer je in een pot water laat koken, dan zet je daar toch ook een deksel op om de warmte en de damp mooi binnen de pot te houden? Wel, een dampscherm heeft net zo’n functie als dat deksel. Zo houdt damp mooi tegen en vermijdt ook dat regen kan binnensijpelen. Zeker dus een goede beschermlaag voor jouw project. Welk potje bijgebouw kook jij?

...
Meer weten?

Meer weten?

Wat is een dampscherm?

Dampschermen zijn een soort folie die je aan het dak van een bijgebouw bevestigt. Het houdt niet alleen regen, maar ook damp tegen. Vaak wordt dit soort folie gebruikt in combinatie met bepaalde isolatiematerialen die niet goed tegen enige vocht kunnen, zoals cellulose en minerale wol. Het biedt dus een tweevoudige bescherming van je isolatie en je houten bijgebouw. Deze schermen zijn perfect voor bijvoorbeeld keukens, badkamers of slecht ventilerende ruimtes, waar er veel damp kan voorkomen. 

Een dampscherm zit meestal bevestigd tussen je dakbeschot en de isolatie of het rooster van stoflatten. Plaats het dus steeds ONDER je isolatie.

Wat is het verschil tussen een dampscherm en een dakfolie?

Het gebruik en de montage van zowel een dampscherm als dakfolie is grotendeels hetzelfde maar de eigenschappen verschillen toch wat. Een dampscherm houdt regen tegen, maar ook damp! Enige vorm van condens wordt dus ook tegengehouden door dit scherm. Dakfolie daarentegen laat wel condens door en is dus dampopen! Kies dus goed welke folie of welk scherm je nodig hebt voor jouw uniek project!

Waar moet je op letten bij de plaatsing van dampschermen?

Een dampscherm plaatsen is eigenlijk niet erg moeilijk, maar toch zijn er enkele zaken waar je best op let. Alle naden en plaatsen waar je een nietje hebt geslagen, moeten goed afgeplakt worden. Vermijd bovendien om in je dampscherm te boren, want anders krijg je toch plekken waar damp of regen kan ontsnappen.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze dampschermen? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving