Tuinwand hardhout

Krijg jij ook een bepaald zen-gevoel als je naar een tuinwand uit tropisch hardhout kijkt. Hier heb je geen dikke knopen of een duidelijke lijntekening. Integendeel, je krijgt een heel gestroomlijnde plank met een subtielere nerf en soms een unieke kleur. Het is dus het ideale materiaal voor zij die op zoek zijn naar een unieke tuinafsluiting, maar die toch subtiel genoeg is om andere elementen van de tuin tot hun recht te doen komen.

Meer weten?

Meer weten?

Uit welke tropische hardhoutsoorten kan ik kiezen voor mijn tuinwand?

Er zijn verschillende tropische hardhoutsoorten om uit te kiezen. Wat betreft duurzaamheid, stabiliteit en vormvastheid is er weinig verschil tussen de diverse houtsoorten, maar je houdt best rekening met de gewenste uitstraling en jouw budget.

Afromosia is een exclusieve houtsoort met een typische lichtbruine kleur als zand.

Bankirai heeft daarentegen een meer roodbruine kleur en is iets zwaarder wat betreft gewicht.

Net zoals afromosia heeft ceder een lichtbruine kleur en komt eigenlijk meer van de Verenigde Staten en Canada.

Ipé heeft een donkerdere bruine kleur met ook een rode ondertoon, maar kan variaties hebben in houttekening. Zo krijg je een tuinwand met meer variatie in textuur en kleur.

Iroko wordt gekenmerkt door de warme, goudbruine kleur, wat na een tijd donker bruin kleurt en vervolgens gelijkmatig vergrijst.

Heb je toch liever een donkerdere plank, met zwarte accenten? Dan is merbau de ideale plank voor jou. Die donkerbruine tot zwarte lijnen geven een prachtige dimensie aan jouw tuinafsluiting.

Padoek staat bij iedereen gekend als een houtsoort met een felle, koraalrode kleur, wat heel erg mooi staat binnen een moderne tuinomgeving. Deze rode kleur zal echter snel donker bruin worden en na verloop van tijd langzaamaan vergrijzen.

Tenslotte is tali een erg duurzame houtsoort met een goudgele kleur, wat door de blootstelling aan verse lucht zal veranderen naar een lichtbruine kleur.

Is tropisch hardhout milieuvriendelijk?

Ja en neen. Tropisch hardhout komt oorspronkelijk van tropische landen, zoals Zuid-Amerika en Afrika. Het hout groeit dus iets verder van ons magazijn en zit iets langer op transport om het tot bij ons te krijgen.

Langs de andere kant kunnen deze planken ook echt tegen een stootje. Als je deze tuinwanden periodiek behandeld met olie of beits kan je meer dan 25 jaar lang genieten van jouw project. Dat maakt alles natuurlijk meer dan goed: die spectaculaire duurzaamheid.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze tuinwand hardhout? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving