Balken en kepers

Wil je jouw tuin aanvullen met een stevig bijgebouw? Een overkapping, tuinhuis, fietshok, carport, pergola, noem maar op! Elke constructie heeft echter een stevige basis nodig, wat je het best maakt met houten balken en kepers. Wij hebben verschillende afmetingen en houtsoorten in het assortiment dat iedereen wel een groot bijgebouw kan plaatsen, zelfs met het kleinste budget.

Meer weten?

Meer weten?

Wat is het verschil tussen balken en kepers?

Zoals je kan zien hebben we zowel balken en kepers in ons assortiment. Een eerste verschil tussen deze twee producten is de vorm: balken zijn meestal vierkant van vorm en kepers zijn rechthoekig. Er bestaat een belangrijk verschil in gebruik. Zo worden de balken gebruikt als verticale pilaren en de voet van het dak. Let op dat je deze houten pilaren wel nog op een arduinen sokkel plaatst voor extra duurzaamheid. Kepers daarentegen worden dan gebruikt als kader voor de gevels en voor de spanten van het dak. Je kunt ze ook als basis gebruiken voor een vloer te leggen.

Welke uit welke verschillende houtsoorten kan ik kiezen?

Voor de constructie van jouw bijgebouw kan kiezen uit verschillende houtsoorten. Welke je uiteindelijk kiest, hangt vooral af van je gewenste afwerking, uitstraling en je budget.

De eiken balken en kepers hebben we in een fijnbezaagde en een geschaafde afwerking. Deze Europese hardhoutsoort staat bekend als een erg harde en stevige houtsoort. Ideaal dus voor de constructie van jouw stevig bijgebouw!

Het meest duurzame en stevige houtsoort van Europa is ongetwijfeld robinia. Deze heeft duurzaamheidsklasse 1 en zal dus decennialang jouw constructie rechthouden. En de naturelle vorm geeft jouw project die prachtige landelijke toets!

Als eikenhout toch iets te duur is, dan is lariks of douglas de ideale oplossing voor jou! Dit Europees hout is iets goedkoper dan eik, maar heeft na de vergrijzing exact dezelfde uitstraling. Ook deze houtsoort bieden we aan in een fijnbezaagde of een geschaafde afwerking.

Geïmpregneerd grenen is dan weer de meest budgetvriendelijke optie, want door de speciale behandeling krijgen we toch duurzaam hout voor een spectaculair laag prijskaartje.

Ten slotte hebben we nog tropisch hardhout, wat het neusje van de zalm is bij de houtsoorten. Deze houtsoort heeft de beste duurzaamheid en stevigheid, maar deze kwaliteit komt ook wel met een prijs.

Welke voordelen hebben houten kepers en balken voor de basis van jouw constructie?

Hout heeft verschillende voordelen voor de constructie van jouw bijgebouw. Zo is hout erg gemakkelijk te verwerken: je kan er zelf nog in schuren, boren en zagen om het skelet van jouw bijgebouw naar wens vorm te geven. Daarnaast is hout een bijzonder duurzaam materiaal dat met de juiste behandeling decennialang kan meegaan.

Ten slotte kiezen veel mensen voor hout voor de esthetische voordelen. De vele nerven en knopen in dit materiaal geeft jouw project die unieke dimensie en een landelijke, natuurlijke uitstraling. Je kan zelfs het hout bloot laten en later nog behandelen met olie of beits om die prachtige tekening meer tot leven te brengen.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze balken en kepers? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving