Robinia geschilde palen

Vroeger was ik altijd de allereerste om op een familiefeest te ravotten in de tuin. Mijn grootouders woonden naast een bos en daar konden we als kleinkind helemaal losgaan. Toen we te oud werden om verstoppertje te spelen, legden mijn neefje en ik ons toe op het bouwen van boomhutten. Ons eerste modelletje bestond uit niet veel meer dan takken en bladeren en hing met haken en ogen aan elkaar. Elk jaar werden we beter en beter, zo konden we de restjes van opa's houten terras gebruiken om een platform te bouwen. Wisten we toendertijd maar dat er robinia constructiepalen bestonden.

...
Meer weten?

Meer weten?

Zijn geschilde robinia palen ecologisch?

In West-Vlaanderen zijn ze enorm trots op hun 'versche geirnoars'. Voor wie het West-Vlaamse dialect niet zo goed onder de knie heeft, vertaal ik graag even: 'verse garnalen'. Een delicatesse die in onze Noordzee wordt gevangen en in Marokko met de hand wordt gepeld. In dat opzicht is de ecologische voetafdruk van onze geschilde robinia palen een stuk kleiner.

Robinia is de enige Europese hardhoutsoort die behoort tot de hoogste duurzaamheidsklasse. Met een levensduur van 25 jaar en langer zijn de palen niet snel aan vervanging toe.

Wat zijn geschilde palen?

Om geschilde palen te bekomen, worden de bomen in het groeigebied gekapt en ontschorst. Dat wil zeggen dat er nog een spintlaag aanwezig is. De palen zijn dus niet volledig glad of splintervrij en zullen ook iets donkerder vergrijzen dan wanneer ze zijn opgeschuurd. Uiteraard kan je ze zelf ook nog lichtjes opschuren voor een iets meer afgewerkt resultaat.

Waarvoor worden geschilde palen gebruikt?

Wel, het zijn ideale constructiepalen, -balken of -liggers voor rustieke pergola's, carports, overkappingen of buitenzithoeken. Een geschuurde paal oogt al snel heel netjes en clean en dat hoeft zeker niet voor iedereen. Voor wie op zoek is naar nog een tikkeltje meer natuurlijke charme in zijn of haar project, past een geschilde paal het best.

Doordat de geschilde palen niet op voorhand worden geschuurd, is de aankoopprijs wat aantrekkelijker. De geschilde palen zijn te verkrijgen in verschillende diameters en op verschillende lengtes en zijn niet gepunt. Palen van 18 à 20 cm breedte zijn in de meeste projecten geschikt als staander of dwarsbalk. De fijnere maten kunnen gebruikt worden als dakspant of afwerkingen zoals trapleuningen bij boomhutten.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze robinia geschilde palen? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving