Stormpannen

Storm op zee? Nee, geen probleem met deze stormpannen! Deze soort dakpannen zijn geliefd bij vele Belgische klussers en je vind ze ook veel terug op daken van huizen over heel het land. Zelfs bij renovaties kiezen veel doe-het-zelvers voor dit soort dakbedekking. Typerend aan de stormpannen is de overlapping aan de zijkanten. Vandaar ook de naam, omdat ze licht golven als een storm op zee. Dans jij mee op de golven?

...
Meer weten?

Meer weten?

Wat is zo kenmerkend aan de stormpannen?

Net zoals de gewone dakpannen zijn stormpannen gemaakt uit keramiek die we bakken tot ze steenhard zijn. Maar wat stormpannen zo speciaal maken, is de conische wel aan de zijkant van iedere tegel. Hierdoor overlapt de tegel telkens met degene die ernaast ligt. En ook bovenaan overlappen ze een beetje, waardoor er zeker geen regenwater kan door sijpelen en het hele dak is afgesloten. 

Dankzij die conische wel krijg je ook een uniek lijnenpatroon op je dak dat sommigen wel een golf noemen. Het is dit kenmerk waar veel mensen zo’n grote fan van zijn.

Welke daken kan je bekleden met stormpannen?

Stormpannen worden meestal gebruikt bij hellende daken of bij puntdaken, met een onderdak uit folie en stoflatten. Zo kan je de prachtige structuur goed zien wanneer je naar het bijgebouw kijkt. Wanneer het dan eens echt stormt, zorgen de dakpannen ervoor dat al het water mooi naar de dakgoot stroomt en niet blijft staan.

Denk ook aan het plaatsingsgemak van deze dakpannen bij een schuin dak. De onderkant van de stormpannen steunen op een stoflat, terwijl je de bovenkant vastschroeft aan de volgende stoflat. En dankzij het overlappende gedeelte schuiven alle dakpannen vlotjes in elkaar.

Welke dakpannen gebruik je bij de renovatie van een dak?

Moet jij het dak van je bijgebouw herstellen of renoveren? Daarvoor zijn stormpannen ook echt ideaal! Het oude gebouw heeft zich na vele jaren in de grond ‘gezet’, waardoor ook de muren niet 100% recht meer zijn. Met de stormpannen vang je dit verschil gemakkelijk op en valt het niet op dat je dak niet helemaal recht is.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze stormpannen? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving