Tuinhuis

De ideale plek om al jouw tuingereedschap achter slot en grendel te bewaren? Een houten tuinberging of tuinhuis! En wat is een stijlvolle tuin, zonder een bijpassend berghok? Zowel fietsen, grasmaaiers, tuingereedschap als brandhout voor de winter kunnen veilig en droog worden opgeborgen. En je kan jouw tuinhuis volledig vormgeven naar jouw stijl, door je eigen vorm, dak en materiaal te kiezen. Misschien kan je zelfs een raampje toevoegen? Er zijn zo veel mogelijkheden waardoor jij je project echt volledig kunt vormgeven naar jouw wensen en smaak.

...
Meer weten?

Meer weten?

Wat zijn de voordelen van een houten tuinhuis?

Er zijn verschillende voordelen aan een tuinhuis uit hout. Zo zijn ze vaak sterker en duurzamer dan bijvoorbeeld kunststof. Bovendien oogt een tuinhuis uit hout veel natuurlijker en sfeervoller dan een tuinhuis uit niet-natuurlijke materialen.

Een houten tuinhuis kan je zelf nog verzagen en vormgeven naar jouw stijl. Zo kan je in het hout boren of zagen om dingen op te hangen of versiering toe te voegen. Dat is heel wat moeilijker bij een tuinhuis uit kunststof of metaal.

Hoe lang gaat een houten tuinhuis mee?

Hoe lang jouw houten tuinhuis zal meegaan, hangt af van verschillende factoren. Enerzijds speelt de houtsoort een belangrijke rol. Kies je bijvoorbeeld voor geïmpregneerd grenen, dan kan je tuinhuis vijftienjaar meegaan, maar de bijgebouwen uit Siberisch lariks kunnen wel twintig jaar meegaan. Je kan ook nog langer genieten van je tuinhuis als je het hout periodiek behandeld met een houtolie of beits. Dit kan een positieve invloed hebben op de duurzaamheid van je project.

Hoewel het erg afhangt van project tot project, kunnen we toch zeggen dat de meeste tuinhuizen minstens tien jaar meekunnen.

Welk dak kies je voor jouw tuinhuis?

We hebben verschillende modellen van tuinhuizen in ons assortiment. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een tuinhuis met een plat dak voor een moderne uitstraling, of een zadeldak voor een iets klassiekere en landelijke look.

Er zijn wel een aantal verschillen wat betreft afwatering van regenwater. Zo zal een zadeldak gemakkelijker het water naar beneden doen lopen, waardoor er geen stilstaand water op je tuinhuis blijft liggen. Hierdoor voorkom je dat er zich schimmel vormt op het hout. Bij een plat dak zul je dus ook op de een of andere manier een afschuining moeten voorzien, zodat het regenwater mooi kan weglopen. Ook dakgoten kunnen hierbij helpen om het water naar de grond te leiden.

Kan ik mijn tuinhuis zelf bouwen?

Ja zeker! Met deze kant-en-klare pakketten kan je jouw tuinhuis volledig zelf in elkaar steken. Je krijgt namelijk alle balken en kepers in de juiste lengtes en aantallen. Op die manier moet jij enkel maar via de handleiding en de technische tekening jouw tuinhuis in elkaar timmeren. Geen gezaag of geschuur nodig! Zo zal de plaatsing van jouw nieuw project verrassend snel verlopen!

Wat kost een tuinhuis?

Hoeveel jouw tuinhuis kost, hangt vooral af van welke houtsoort en welk model je kiest. Zo zal bijvoorbeeld geïmpregneerd grenen goedkoper zijn van een tuinhuis uit Siberisch lariks of vurenhout. Grotere tuinhuizen vereisen ook meer materiaal, waardoor je dus ook meer zal spenderen aan een groter project.

Sowieso zal je wel wat tijd en geld kunnen besparen door met een pakket te werken. Zo hoef je bijvoorbeeld geen vakman aan te spreken, maar kan je alles zelf bouwen.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze tuinhuis? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving