Onderdakplaten

Het is de allereerste laag, de basis van een sterk dak! Een laag uit houten onderdakplaten mag zeker niet ontbreken bij het bekleden van je bijgebouw. Op die manier bescherm je je dak tegen vocht en wind en zorg je voor een stevige fundering waar de bedekking, bouwfolies en stoflatten uiteindelijk op zullen rusten. Ook je portemonnee hoeft niet te panikeren, want deze basis kost geen fortuin.

...
Meer weten?

Meer weten?

Wat zijn onderdakplaten?

Onderdakplaten zijn eigenlijk de eerste laag van je dak. Het dan van je gebinte bestaat standaard uit dakspanten en gordingen. Het is hierop dat je de onderdakplaten bevestigt, die op hun beurt de basis vormen voor je dakfolie en voor de dakbedekking.

Waaruit zijn onderdakplaten gemaakt?

Onderdakplaten kunnen uit verschillende materialen worden gemaakt. Enerzijds hebben we OSB (Oriented Strand Board), wat bestaat uit reststukjes die we samenlijmen tot een plaat. Dit zorgt voor een stevige en duurzame plaat en toch een budgetvriendelijke kostprijs. En dankzij de verlijming zijn ze zelfs waterdicht! 

Andere onderdakplaten zijn gemaakt uit houtvezels met een fijnere oppervlaktestructuur. Toch zijn ze nog voorzien van een tand-groefverbinding voor een vlotte plaatsing en hebben ze zelfs soms andere voordelen die gewone OSB platen niet hebben, zoals een hogere isolatiewaarde. 

Voor welke soorten daken kan je de onderdakplaten toepassen?

Onderdakplaten zijn eigenlijk een essentieel onderdeel van elk dak, zowel platte als gepunte daken. Welk dak je ook wenst aan te leggen, een basis uit houten platen beschermt je dak beter tegen vocht en wind, en maakt het hele bouwproces ook gemakkelijker.

Hoe bevestig je de onderdakplaten aan een gebinte?

Deze onderdakplaten zijn vaak heel gemakkelijk aan je bijgebouw te bevestigen. Je legt ze op de dakspanten en schroeft ze vast tegen de gordingen. Deze onderdakplaten zijn ook voorzien van een tand-groefverbinding, dus je schuift de platen in elkaar en zorgt zo dat heel je dak mooi gesloten is. En steekt de dakbedekking iets te ver uit buiten je dak, dan kan je altijd de platen op maat zagen.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze onderdakplaten? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving