Gevelbekleding

Soms voelt het aan als een sprookje om mensen aan de juiste gevelbekleding te helpen. Meestal kruipen we in de rol van de gelaarsde kat die elke klant wegwijs maakt in het ruim assortiment. Op elk potje past immers een dekseltje of om het in sprookjestermen te zeggen: iedereen heeft wel een glazen muiltje dat past. Mensen worden ook oprecht gelukkig als hun woning een mooie façade heeft.

Meer weten?

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze gevelbekleding? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeMeer weten?

Wat is gevelbekleding?

Het woord zegt het zelf, met gevelbekleding kan je jouw gevel bekleden. Heb je een nieuwe woning gekocht of is de gevel van je huidige woning aan een renovatie toe? Met gevelbekleding kan je snel de uitstraling van jouw woning bepalen of opwaarderen. De gevel van een woning wordt vaak met moderne gevelbekleding afgewerkt. Denk hierbij aan een gesloten bekleding met triple blokprofielen of een open gevelbekleding met latten.

Een andere toepassing waarbij er eigenlijk telkens gevelbekleding wordt gebruikt, is het afwerken van een bijgebouw, tuinhuis of poolhouse. Bij landelijke bijgebouwen wordt er heel vaak gewerkt met eiken gevelbekleding om rustieke en natuurlijke elementen te benadrukken. Bij strakke bijgebouwen, poolhouses of tuinkantoren wordt al sneller voor modernere opties gekozen. Denk hierbij aan houtcomposiet gevelbekleding.

Tot slot wordt gevelbekleding ook heel vaak gebruikt om tuinwanden als tuinafscheiding te creëren. Zo kan een tuinafsluiting eigenlijk in één geheel worden opgebouwd, zonder steeds de klassieke afwisseling van palen en schermen te zien.

Wandbekleding voor binnen of buiten?

Wil je een buitenmuur voorzien van wandbekleding? Of had je een afwerking voor een binnenwand in gedachten? Weet dan vooral dat het vochtigheidspercentage in het hout hier een rol speelt. Alle houten planken die we bij EXZO aanbieden zijn geschikt voor buitengebruik. Toch kunnen bepaalde houtsoorten zeker ook dienst doen binnenshuis. Zeker als het gaat om het bekleden van de binnenwanden van een bijgebouw of tuinhuis hoef je zeker geen schrik te hebben. Dat kan met elke plank uit ons aanbod. Als je een contrastmuur wilt creëren in het interieur van jouw woning gebruik je het best geen nerveuze houtsoorten. Sluit eik en consoorten dus al zeker uit. Thermisch behandelde houtsoorten daarentegen kan je dan weer wel eenvoudig binnenshuis gebruiken.

Houten Gevelbekleding

Houten gevelbekleding heeft tal van voordelen. Hout heeft een zeer natuurlijke en warme uitstraling. Het is zeer authentiek. Hout is ook een hernieuwbare, natuurlijke bron en daardoor een duurzame en verantwoorde keuze. Houten gevelbekleding is ook eenvoudig te plaatsen en te vervangen en isoleert bovendien een woning of bijgebouw goed.

Bij EXZO doen we er dan ook alles aan om een groot aanbod houten gevelbekleding aan te bieden. Er zijn tal van houtsoorten die geschikt zijn. Over het algemeen bestaan er drie grote groepen gevelbekleding in hout: thermowood gevelbekleding, hardhouten gevelbekleding en landelijke gevelbekleding.

Wat is de mooiste gevelbekleding van het land?

Woon je in een landelijke omgeving met veel bos, groene weides of valleien en uitgestrekte landschappen? Misschien wel een peperkoekenhuisje? Dan raad ik aan om een kijkje te nemen in onze Europese houtsoorten. Deze hebben over het algemeen een meer rustieke look-and-feel met knopen en jaarringen die de uitstraling typeren. Zo kan je kiezen tussen eik, lariks, douglas en geïmpregneerd grenenhout. Elk hebben ze hun eigen karakteristieken waardoor ze zeker niet over dezelfde kam geschoren kunnen worden.

Woon je in een strakke kubusvormige woning met minimalistische kleuren in een moderne omgeving? Dan is tropisch hardhout eventueel de perfecte aanvulling voor jouw exterieur. Padouk, afromosia, bankirai, iroko, merbau, itauba en ceder hebben geen of nagenoeg geen knoesten. Hierdoor ogen ze egaler en minder rustiek. Zelf ben ik een enorme fan van houtsoorten met een swingende houttekening zoals padouk of iroko die prachtig zilvergrijs verkleuren.

Andere soorten gevelbekleding ontdekken?

Misschien is een bekleding in composiet, kunststof of pvc wel iets voor jou? Het zijn de tegenhangers van een houten gevelbekleding die steeds meer aan populariteit winnen. We bieden ze aan in verschillende prijsklassen en met of zonder een houtlook.

Mag het voor jou allemaal nog wat exclusiever? Ben je net op zoek naar een ontzettend unieke patine? Richt je dan onmiddellijk tot ons assortiment aan barnwood. Ik vind het bijvoorbeeld fantastisch dat hout van oude “barns” opgekalefaterd wordt om een tweede leven te leiden. Of hoe gaaf is Shou Sugi Ban, hout dat op oud-traditionele Japanse wijze wordt gebrand?

Zoals je merkt, is er keuze zat en kan je echt alle kanten uit om jouw gevel, of het nu van je hoofdwoning, bijgebouw, schuur of pergola is, af te werken met de kers op de taart. Je hoeft je trouwens ook totaal niet aan de hokjes te houden waarin ik zonet de verschillende houtsoorten heb voorgesteld. Zo zie je in de landelijke Ardennen steeds vaker een combinatie terug tussen natuursteen en tropische gevelbekleding of is een eiken bijgebouw ook prachtig in de groene tuin achter een moderne nieuwbouw.

Er bestaan ook heel wat verschillende gevelbekledingsprofielen zoals planchetten, latten, multi, z-profielen, blokhutplanken, sidings, rabatplanken en enkel, dubbel, triple of quattro blokprofielen. Verdwaal gerust in alle mogelijkheden en geef zeker een seintje als je gegidst wilt worden in het wonderland van de gevelbekleding. Dan trek ik graag voor jou mijn laarzen aan.

 

Bancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving