Thermo ayous gevelbekleding

Thermo ayous is dé gevelbekleding voor wie van écht hout houdt en toch modern wil bouwen binnen een bepaald budget. Het is de laatste jaren ontzettend populair geworden. 10 jaar geleden was je de enige in jouw straat die een gevel in thermowood ayous durfde te bekleden. Ondertussen vind je bijna in elke buurt wel een huis of tuin waarin met thermo ayous gevelbekleding werd gewerkt. Het combineert dan ook alle voordelen van thermowood gevelbekleding maar met een moderne uitstraling. Ontstaan als budgetvriendelijker alternatief voor tropische hardhoutsoorten, heeft thermo ayous gevelbekleding zijn plaats aan Belgische en Nederlandse gevels terecht gewonnen.

...
Meer weten?

Meer weten?

Wat is thermo ayous gevelbekleding eigenlijk?

Ayous is een loofhoutsoort, ontgonnen in West-Afrika. De houtsoort staat ook gekend als abachi en heeft oorspronkelijk eigenlijk een witgele kleur. Het is van nature een zachthoutsoort met een beperkte levensduur. Daarom wordt het voor buitengebruik en vooral gevelbekleding enkel aangeboden als thermowood ayous. De thermische behandeling zorgt ervoor dat het hout enorm wordt opgewaardeerd en knalt het zelfs naar de hoogste regionen onder de duurzaamheidsniveaus. Daardoor kan je met een gevel in thermo ayous decennialang op beide oren slapen.

Wat zijn de voordelen van thermo ayous gevelbekleding?

Naast de uitstekende levensduur en vormstabiliteit, is thermo ayous gevelbekleding vooral geliefd om zijn uitstraling. Een subtiele houttekening, geen knopen en elegante look-and-feel maken van thermo ayous een van de meest gesmaakte gevelbekledingen van het moment. Toch heeft ook de prijs een hand in het succes van thermowood ayous. De laatste 10 jaar zagen we een stijging in de prijs van tropische hardhoutsoorten. Gelukkig stond de technologie op dat moment net ver genoeg om minder kwalitatieve houtsoorten te verbeteren en als goedkoper alternatief aan te bieden.

Is thermo ayous gevelbekleding ecologisch?

Als we heel transparant kijken naar de ecologische voetafdruk van thermowood ayous gevelbekleding, moeten we aan negatieve zijde het traject naar Europa en de energiekost voor de thermische modificatie in rekening brengen.

Aan positieve zijde zorgt de thermische modificatie ervoor dat een snelgroeiende houtsoort in meerdere toepassingen gebruikt kan worden. Net zoals bij bamboe heeft dat tot gevolg dat de vraag naar traaggroeiende bomen daalt en illegale ontginning een halt wordt toegeroepen. Bovendien kan deze houtsoort nu ook veel langer dienst doen en wordt het niet meer louter gebruikt voor toepassingen waar de duurzaamheid er niet toe doet. Volgens onze expertise wegen de positieve parameters het zwaarst door en kunnen we thermo ayous gevelbekleding zeker een ecologisch verantwoorde keuze noemen.

Wat kost thermo ayous gevelbekleding?

Thermo ayous gevelbekleding kan je kopen aan een prijs vanaf ca. €60 tot €120 per m². Thermo ayous gevelbekleding heeft zo een gemiddelde prijsklasse. Het is goedkoper dan de meeste tropische hardhoutsoorten en duurder dan thermowood grenen gevelbekleding of de meeste Europese houtsoorten. Voor wie een gevelbekleding zonder knopen zoekt, is thermo ayous gevelbekleding vaak een budgetvriendelijke oplossing.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze thermo ayous gevelbekleding? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving