Weide

Heb jij prachtige hengsten in de wei staan? Of misschien wel wollige vriendjes die je ‘goeiemorgen’ blaten in de ochtend? Kippen die gezellig kakelen op stok in hun hok? Dan hebben we de ideale omheiningen in ons assortiment. We hebben voor elk mens en dier de ideale afsluiting, van Post&Rail omheiningen, tot kastanjepalen en weidepoorten. Hoe bescherm jij je wollige vriendjes? Kies nu uit deze uitgebreide selectie! Kukeleku!

...
Meer weten?

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze weide? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeMeer weten?

Welke soorten weide afsluitingen bestaan er? 

Er bestaan verschillende soorten weide afsluiting. In de laatste jaren is er wel wat veranderd binnen het aanbod weide afsluitingen. Door wettelijk bepaalde beperkingen in het gebruik van sommige materialen is de sector op zoek gegaan naar enkele bruikbare alternatieven om een weide te omheinen. 

Toch blijft een weide afsluiting in hout het vaakst voorkomen in België en Nederland. De verklaring hiervoor is vrij simpel. Houten weide omheiningen gaan perfect op in de landelijke omgeving van een weidelandschap. Bovendien is de prijs van een houten weideafsluiting nog steeds heel aantrekkelijk en krijg je veel waar voor je geld. 

In het verleden werd een houten weide afsluiting heel vaak geplaatst in gecreosoteerde palen en planken. Creosoot is een teerachtige substantie die werd gebruikt om houten palen in te pekken om de levensduur te verlengen. Op die manier was het mogelijk om minder duurzame en goedkope houtsoorten te gebruiken als weideafsluiting. Sinds 30 april 2023 is de verkoop en het gebruik van gecreosoteerde producten echter volledig verboden omwille van de giftigheid van het product. Ondertussen wordt er in de sector sterk gezocht naar een alternatief voor de ooit zo populaire gecreosoteerde weideafsluitingen. Er word onder andere geëxperimenteerd met tanasote weideomheiningen. Tanasote is een houtbescherming op basis van koperolie. 

Wie niet op een chemisch alternatief van gecreosoteerde weideafsluitingen zit te wachten, kiest beter voor een kwalitatieve en duurzame houtsoort om een weide te omheinen. Zo zijn er een aantal houtsoorten die de laatste jaren een sterke opmars hebben gemaakt. Robinia weideafsluitingen zijn hier een goed voorbeeld van. Een weideafsluiting in robinia kan perfect onbehandeld worden geplaatst. Het kernhout heeft een levensduur van 25 jaar en langer in contact met de grond en is zeer massief. Een klassiekere mogelijkheid vind je in kastanje weideafsluitingen

Je kan niet alleen bepalen in welk hout je jouw weideafsluiting wil plaatsen. Je kan ook verschillende types vergelijken. Post-and-railafsluitingen volgen de Engelse stijl van weideomheiningen. Hierbij schuif je een ligger doorheen een paal. Standaard weideomheiningen bestaan uit vierkante palen waartegen planken of halfronde regels worden getimmerd op twee verschillende hoogtes.

Tot slot zijn ook weidehekken met gepunte of stompe punt ontzetten populair. Deze worden niet enkel gebruikt als weideafsluiting, maar kunnen ook dienst doen als tuinomheining. Hierbij worden ronde weidepalen in de grond geplaatst en wordt het hekwerk op rol hiertegen gemonteerd. 

Naast hout kan je uiteraard ook kiezen voor een weidedraadafsluiting. Een weideomheining in draad kan gemaakt zijn uit staal of metaal. Heel populair zijn de gekende ursusdraden op rol in verschillende diktes en sterktes. Andere mogelijkheiden zijn een prikkeldraad of gaasdraad.  

Schrikdraadafsluitingen vind je niet enkel terug in de vorm van een prikkeldraad. Een stapje verder kan je gaan met een elektrische afrastering. Van zodra een dier te dicht bij de weideafsluiting komt, wordt een impuls verstuurt. Die kleine stroomstoot is niet gevaarlijk voor mens of dier, maar zorgt wel voor een efficiënte schrikreactie. 

Wat is de prijs van een weideafsluiting? 

De prijs van een weideafsluiting is sterk afhankelijk van het type en de materiaalkeuze. Wie opteert voor een eenvoudig hekwerk heeft al voor €50 à €150 een rolletje van 5 of 10m en kan in combinatie met enkele goede weidepalen een sterke weideomheining zetten voor weinig geld. 

Een grotere dierenweide vraagt echter om een andere weideafsluiting en dan bereken je de prijs van jouw weideafsluiting het best op basis van een eenheidsprijs per lopende of strekkende meter. Die prijs omvat zowel de palen als de liggers en geeft je een makkelijke manier om uit te rekenen wat de de volledige omtrek van de weide jouw in weideafsluiting zal kosten. 

De goedkoopste weideafsluiting vind je meestal in metaaldraad. Die worden op rollen van 50m verkocht en vallen erg goed mee in prijs. Weideafsluitingen in luxueus tropisch hardhout zijn hoger in aankoop en behoren tot de duurdere prijscategorie. 

Kan je makkelijk zelf een weide afsluiten? 

Een weide afsluiten is eigenlijk een heel eenvoudige klus. Belangrijk is om de weide goed uit te lijnen om de weideomheining op een mooie loodrechte lijn te plaatsen. 

Het plaatsen van een weideafsluiting vraagt vooral wat fysieke arbeid. Bij een kleine weide kan je alle weidepalen met een rubberen hamer in de grond kloppen. Bij grote weides adviseren we om een palenrammer te gebruiken. Op die manier peiger je jezelf minder fysiek af en win je tijd. Het monteren van houten planken, liggers of draad of hekwerk op rol is eigenlijk heel eenvoudig en kan afhankelijk van jouw keuze simpelweg met schroeven of krammen. 

Bancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving