Eiken Weidepoorten

Als kind ging ik vaak met mijn ouders op autovakantie doorheen Frankrijk. Elk jaar legden we een andere route af. Op één van die reizen stopten we bij de oudste eikenboom van het land, Le Chêne à Guillotin. Die boom wordt een leeftijd van meer dan 1000 jaar toegeschreven. Mocht die kunnen praten, denk ik dat we een prachtige inkijk krijgen in de geschiedenis van het afgelopen millennia. Sindsdien vind ik eiken een zeer nobele boom- en houtsoort. Het straalt tegelijkertijd kracht en rust uit.

Meer weten?

Meer weten?

Waarom zou je kiezen voor een eiken weidepoort?

We bieden eiken aan in heel wat verschillende vormen, als plank, balk, paal, tuinscherm en ook als weidepoort. Weidepoorten in eik hebben een rustieke charme door de uitstraling van de houtsoort. De knopen, lichte windscheuren en kringen stralen landelijkheid uit. De verschillende modellen doen daar een schepje bovenop of kunnen door hun rechtlijnigheid net toch een moderne toets brengen.

Wat is een eiken boerlandhek?

Het boerlandhek is een weidepoort met een plattelandse uitstraling. De poort heeft brede schuine stekers en is ook met natuurlijk gevormde schaaldelen eenzijdig bekleed. Door de golvende, gebogen vormen van de planken vind ik de poort heel mooi passen bij een boerenhof of vierkantshoeve of als toegang naar een bijhorend maaiveld.

Wat is het verschil met een eiken plattelandshek?

Het plattelandshek is een vergelijkbaar model. Net als het boerlandhek heeft het plattelandshek zware en brede bekledingsplanken. Het verschil zit hem in de recht bezaagde afwerking van deze planken. Ook de diagonale steker is iets verfijnder.

Hoe herken je een Engelse eiken weidepoort?

De Engelse weidepoort is een echte klassieker en is heel herkenbaar door de gekruiste diagonale stekers. Het kader en de afwerkingslatten zijn vrij fijn en daardoor is het een model dat in nagenoeg elke toepassing tot zijn recht komt. Zowel bij een landelijke woning als bij een moderne nieuwbouw wordt een Engelse weidepoort als doorgang gebruikt naar de achtertuin of bijhorende weide.

Waaraan onderscheidt een Engelse eiken boogpoort zich?

De Engelse boogpoort is een variatie op het klassiek Engels ontwerp. De poort is heel herkenbaar door zijn doorlopende steker en gebogen afwerking. De boogpoort kent zijn oorsprong in de paardenwereld en wordt vaak door paardenliefhebbers aangeschaft.

Wat zijn de eigenschappen van een eiken waterlandhek?

Het waterlandhek is ook een eerder strak model dat zijn ontstaan kent in Nederland. Je kan het waterlandhek herkennen aan de vier heel strakke horizontale planken en de hoekig gepunte verticale planken die onderdeel uitmaken van het kader. Het model is populair bij weidelandhouders die houden van afgelijnde weilanden. De poort wordt vaak gecombineerd met gestroomlijnde paardenafsluitingen.

Hoe werkt een eiken wringhek?

Voor wie graag terug naar de middeleeuwen wordt gekatapulteerd, is een eiken wringhek een natte droom. Een authentieker landhek zal je nu eenmaal niet vinden. Bij dit model zorgt het uitstekende tegengewicht, dat aan de bovenbalk gemonteerd is, voor de hanteerbaarheid van het brede hek. Het is zowel verkrijgbaar in een gedisselde als bezaagde afwerking. Bij de gedisselde versie wordt er gebruik gemaakt van brede schorsplanken. Bij de bezaagde variant zijn de planken smaller. Een wringhek is populair bij boseigenaars.

Kan ik mijn eiken weidepoort ook op maat, eendelig en tweedelig krijgen?

Al onze eiken poorten worden ambachtelijk gemaakt en zijn ook op maat verkrijgbaar. Ze kunnen allemaal als eendelige of tweedelige poort worden vervaardigd en worden voorzien van poortpalen, beslag, slot, grondgrendel en andere toebehoren.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze eiken Weidepoorten? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving