Kunststof Gevelbekleding

Wat is het jammer als je houten gevelbekleding na een tijd van kleur verandert. Die warme tint vervaagt en je verliest de natuurlijke uitstraling. Met kunststof gevelbekleding heb je dit probleem niet! Het lichte en duurzame materiaal lijkt wel op hout, maar is (bijna) volledig gemaakt uit kunststof. Ontdek nu de vele voordelen van dit milieuvriendelijke en slijtvaste materiaal!

...
Meer weten?

Meer weten?

Wat is kunststof gevelbekleding?

Bij kunststof gevelbekleding hoort alle bekleding die gemaakt is uit kunststof of plastic, maar toch lijkt op hout. Zo hergebruiken we kunststof om planken te creëren die stevig, duurzaam en ecologisch zijn. De Durasid gevelbekleding is volledig vormgegeven in kunststof, terwijl houtcomposiet een combinatie is van houtschilfers en gerecycleerde kunststof.

Dit soort gevelbekleding heeft verschillend voordelen. Zo hebben deze planken geen imperfecties zoals hout wel kan hebben. Het zijn nagenoeg perfect vormgegeven planken die wel de uitstraling hebben van hout, zonder een ongemakkelijke knoop of een scheur. Dit materiaal zal ook niet verkleuren of vergrijzen na verloop van tijd, maar blijft juist de prachtige kleur behouden.

Welke verschillende soorten bestaan er?

In ons assortiment hebben we twee verschillende kunststof gevelbekleding. Enerzijds is er de Durasid gevelbekleding, wat planken zijn uit hardschuim en pvc die mooi in elkaar klikken en je gevel de prachtige uitstraling van hout geven.

Daarnaast zijn er nog de houtcomposietplanken. Deze zijn gemaakt uit kunststof en gerecycleerde houtschilfers. Dit zijn vollere planken dan die van Durasid en kunnen bovendien met clips worden bevestigd aan je gevel. Door deze mengeling van hout en kunststof kunnen deze planken wel iets zwaarder zijn.

Wat is de prijs van kunststof gevelbekleding?

Hoeveel je uiteindelijk betaalt voor een gevel uit kunststof, zal vooral afhangen van het type dat je kiest. Zo kosten de meeste bekledingen tussen 50 en 80 euro per vierkante meter. Dit valt reuze mee, zeker als je bedenkt dat deze planken geen onderhoud nodig hebben. Je hoeft dus later niets te investeren in houtolie of beits om het hout te beschermen.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze kunststof Gevelbekleding? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving