Douglas / Lariks Tuinschermen

Een schutting uit douglas geeft je de privacy die jij nodig hebt in jouw tuin! Deze behoorlijk duurzame, maar budgetvriendelijke tuinschermen hebben weinig onderhoud of behandeling nodig om robuust te blijven. De zachte, zalmroze tot bruine kleur zal na een tijdje mooi egaal vergrijzen. Vaak verwarren klanten deze houtsoort met grenen, maar in tegenstelling tot deze houtsoort gaat douglas langer mee en is impregneren niet nodig om het hout te verduurzamen.

...
Meer weten?

Meer weten?

Welke douglas tuinschutting past het best in jouw tuin?

Welk scherm je het best kiest hangt af van jouw gewenste uitstraling: landelijk of eerder modern? Of misschien zelfs een combinatie van de twee?

Het plankenscherm bestaat uit horizontale latten voor een moderne look. Bovendien accentueren ze de lengte van jouw tuin. Een kleinere tuin? Met deze latten creëer je de illusie dat je tuin groter is.

Liever een meer landelijke, rustieke uitstraling? Kies dan voor de schutting met de gevlochten latten. Hierdoor krijgen planten ook de kans om omhoog te groeien en jouw volledige tuinwand te decoreren met een fleurig bloemenpatroon.

Hoe verzeker je de duurzaamheid van jouw lariks tuinscherm?

Met de juiste plaatsing en nazorg kan je nog tientallen zomers genieten van jouw tuinscherm. Zo geven we graag de tip om douglas niet direct in contact met de grond te plaatsen. In zijn ruwe vorm is douglas al een behoorlijk duurzame houtsoort, maar in contact met vocht en aarde zal het hout minder lang meegaan. Je kan het hout extra beschermen met olie, beits, of door betonplaten te monteren vlak onder de schermen.

Planken met een tandgroefsysteem of panelen in één stuk?

Plankenschermen en tuinschermen verschillen vooral op vlak van plaatsingsgemak en uitstraling.

Een plankenscherm komt in verschillende individuele planken die je via het tandgroefsysteem gemakkelijk in elkaar schuift. Met de gleufpalen krijg je een stevige bevestiging.

De tuinschermen komen in een stuk, waardoor de plaatsing van jouw tuinafsluiting vlot en moeiteloos zal verlopen! Gebruik hardhouten palen of palen uit behandeld douglas om deze schermen tegen te monteren. Wij raden ook aan om RVS schroeven of INOX schroeven te gebruiken, zo voorkom je dat roestend metaal jouw hout zwarte plekken geeft. En om splijting van het hout te voorkomen, is voorboren hier ook aangeraden.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze douglas / Lariks Tuinschermen? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving