Bijgebouw

Luieren onder een pergola, barbecueën onder een overkapping, je grasmaaier opbergen in je tuinhuis en je auto parkeren onder een carport. Dat willen we toch allemaal? Of je nu een bijgebouw wil om praktische redenen of in te ontspannen, werken of zélfs wonen, je vindt het hier allemaal.

...
Meer weten?

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevens



Aanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze bijgebouw? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevens



Mijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtje



Meer weten?

Welke verschillende soorten bijgebouwen bestaan er? 

Er bestaan heel wat verschillende soorten bijgebouwen. In de laatste jaren is het aanbod heel sterk uitgebreid. Zowel in gebruikte materialen als in toepassingsgebied komen er elk jaar nieuwigheden op de markt. Ondanks alle innovaties kiezen Belgen en Nederlanders nog steeds het meest voor een bijgebouw in hout. Een houten bijgebouw heeft zich in het afgelopen decennia volledig onttrokken aan het cliché van klassiek te zijn. Houten bijgebouwen bestaan tegenwoordig in allerlei verschillende houtsoorten en worden al lang niet meer allemaal volgens dezelfde constructiewijze opgebouwd. 

De wederopstanding van houten bijgebouwen is sterk gelinkt aan de opmars van houtbouw in de Europese woningbouw. Tegenwoordig worden huizen om ecologische redenen vaak volledig in hout gebouwd. Dat kan door middel van verschillende bouwtechnieken. Hierbij denken we aan houtstapelbouw, houtskeletbouw of prefab. Al deze technieken zijn ook terug te vinden in houten bijgebouwen en zorgen ervoor dat een bijgebouw in hout op elke esthetische wens een antwoord kan bieden. 

Bijgebouwen in eik zijn sinds jaar en dag een vaste waarde op de Belgische markt. Een eiken bijgebouw blijft het toonbeeld van een rustiek en landelijk bijgebouw. 

De consument die naar een modern bijgebouw streeft, vindt tegenwoordig zijn toevlucht in bijgebouwen gemaakt uit prefab- of cls-wanden. Daarbij is het grote voordeel dat je volledig vrij bent in de afwerking ervan. Je kan het geraamte van een bijgebouw in cls'en bekleden met een ruim aanbod aan gevelplanken. Daarbij is een gevelbekleding in thermowood, tropisch hardhout of zwarte geölied hout ontzettend populair. 

Op de Nederlandse markt is traditioneel gezien een blokhut erg populair. Blokhutten volgen het houtstapelbouwprincipe en zijn te vergelijken met chalets aan de andere kant van de taalgrens in België. Blokhutten en chalets worden opgebouwd uit dikke tandgroefplanken en vormen robuuste bijgebouwen. 

Naast de esthetiek of bouwtechniek is het toepassingsgebied een belangrijke factor om een bijgebouw te categoriseren. Een bijgebouw in de tuin of rondom de woning wordt in vergelijking met vroeger voor heel wat meer toepassingen gebruikt. Het bijgebouw dat overal ter wereld het vaakst voorkomt in de achtertuin is een tuinhuis. Wie een tuin heeft, is genoodzaakt een berging of opbergruimte te voorzien voor het tuingereedschap, de grasmaaier of de parasol. Daarvoor is en blijft het tuinhuis de ideale oplossing. 

Een andere louter functioneel bijgebouw is een carport of garage. Hiermee bescherm je jouw wagen of motor tegen alle weersinvloeden of vallende bladeren. 

Voor wie een extra ontspanningsruimte nabij de woning zoekt, is het belangrijk om te bepalen of de meerwaarde zit in een extra binnen- of buitenruimte. Gaat het om een extra plek om loungebanken of ligstoelen te plaatsen en van de frisse buitenlucht te genieten? Dan ligt een terrasoverkapping of tuinhuis met overkapping voor de hand. Heb je meer ruimte nodig voor je sport, hobby of mancave? Dan ben je misschien meer met een gesloten bijgebouw, al dan niet met de nodige isolatie om ook 's winters gebruik van te maken. 

Een andere reden om een bijgebouw te plaatsen, is steeds vaker een rustgevende kantoorruimte waar je makkelijk gefocust kan werken en genieten van het uitzicht rondom. Sinds telewerken de norm is geworden voor veel bedienden, is een tuinkantoor een bijgebouw waar veel vraag naar is. 

Verder kan een bijgebouw ook louter worden gekozen om het kweken van planten, groenten of fruit. Met een tuinkas of serre zorg je in een mum van tijd voor een upgrade van jouw moestuin en eigen kweek. 

Tot slot kan je naast een bijgebouw in hout ook kiezen voor een constructie in aluminium, staal of kunststof. Bij EXZO bieden we voorlopig enkel bijgebouwen in hout aan, op onze serres na. Je vindt in ons assortiment bijgebouwen terug in verschillende houtsoorten. Zo zijn er de klassieke landelijke bijgebouwen in eik of douglas. De moderne gebintes worden geproduceerd in vuren cls’en en kan je bekleden met een houtsoort naar keuze. Zo kan je zeker streven naar een thermo ayous of padouk tuinhuis. De kant-en-klare tuinhuizen, inclusief bekleding, vind je eerder terug in onbehandeld of geïmpregneerd hout, al dan niet vuren of grenen. Tot slot kan je ook nog kiezen voor een prachtige poolhouse, volledig in hout en stalen glaspartijen.

Wat is de prijs van een bijgebouw?

De prijs van een bijgebouw is sterk afhankelijk van de grootte, hoogte en materiaalkeuze. Een klein tuinhuis dat enkel bedoeld is om de meest noodzakelijke spullen in op te bergen, vind je inclusief toebehoren al vanaf 400 à 500 euro.  

Om de prijs van verschillende bijgebouwen te vergelijken, kan je een aantal parameters in acht nemen. Vergelijk de kwaliteit van de materialen. Ga na in welke diktematen het houtskelet of het gebinte wordt opgebouwd. Bekijk in welke materialen de toebehoren worden aangeboden. Voldoet de dakbedekking, verankering en afwerking aan de nodige kwaliteitseisen? 

Bijgebouwen bestaan in alle prijsniveaus. Het grote voordeel in de keuze van een bijgebouw is dat je als consument het budget dat je wenst te besteden vrij eenvoudig kan begrenzen. Een bijgebouw wordt in veel gevallen op maat gemaakt wat wil zeggen dat je veel inspraak hebt in de productie. Op die manier kan je perfect aangeven hoever je wil gaan in de afwerking en jouw budget afbakenen. 

Kan je zelf een bijgebouw plaatsen?

Een bijgebouw bouwen lijkt op het eerste zicht een stuk moeilijker dan andere projecten die je in de tuin kan ondernemen. Toch hoeft het plaatsen van een bijgebouw niet ingewikkelder te zijn dan het aanleggen van een terras of het omheinen van je tuin. Heel wat bijgebouwen worden in bouwpakket vervaardigd. Zo kan iedereen die zelfbouw overweegt, makkelijk aan de slag en verliest ook jouw plaatser zo min mogelijk tijd. Bouwpakketten worden vergezeld van een montagehandleiding en stuklijst, die je op weg helpt. Daarnaast kan je voor de meest courante projecten ook een handleiding terugvinden.

De bijgebouwen van EXZO kan je volgens een aantal verschillende principes zelf plaatsen. Er zijn bouwpakketten die een houtstapelbouwsysteem volgen, gebintes die we met een CNC-machine voorfrezen en waarbij alle houtverbindingen worden voorzien en er zijn prefab-modellen waarbij zelfs de wanden al in mekaar zijn getimmerd. Aan jou de keuze!

Bancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving