Houten veranda

De ochtend breekt aan en je hoort de vogeltjes fluiten in de tuin. Het is nog net iets te koud om in je pyjama buiten je koffie te drinken, maar gelukkig heb je een houten veranda om toch uit de wind en beschut te kunnen genieten van je ontbijt en je prachtige tuin. Wat een zalige start voor een productieve werkdag!

...
Meer weten?

Meer weten?

Er is eigenlijk wel een verschil tussen een veranda en een overkapping. Zo is een veranda in feite altijd verbonden aan een woning of bijgebouw. Een zijde zal dus altijd tegen een huis zijn bevestigd. Een overkapping kan daarentegen wel los van een woning worden gebouwd.

Waarom een veranda in hout?

Er zijn verschillende redenen waarom hout de ideale grondstof is voor jouw veranda. Zo is hout een erg duurzaam materiaal dat tegen weer en wind lang zal blijven bestaan, zeker als je het periodiek behandelt. Daarnaast is hout ook isolerend, zowel thermisch als akoestisch. Op die manier kan je lekker langer genieten van de warmte in je veranda en komt het lawaai van buiten minder goed binnen.

Hout is ook een veelzijdig materiaal: je kan er in boren, zagen, en schuren om jouw veranda vorm te geven naar jouw stijl en smaak. Bevestig je wat sfeerverlichting? Of liever wat meer houten decoratie? Of bekleding aan de voorkant? Dat kan allemaal met een bijgebouw uit hout.

In welke houtsoorten kan een veranda worden geplaatst?

Je kan kiezen tussen een veranda uit Siberisch lariks of vuren. Van deze twee houtsoorten is Siberisch lariks toch het meest duurzaam. Deze groeit in het ijskoude Siberië, waardoor de bomen uitzonderlijk stevige jaarringen maken en extra bestand zijn tegen barre temperaturen.

Vurenhout is daarentegen een meer budgetvriendelijke oplossing, maar je kan toch nog genieten van een stevige en duurzame veranda. Dit is ook Europees houtsoort, met de typische knopen en nerven in het hout die het landelijke karakter nog meer onderstrepen.

Hoelang gaat een houten veranda mee?

Hoe lang een houten veranda uiteindelijk zal meegaan, is enerzijds afhankelijk van de houtsoort die je kiest. Zo is Siberisch lariks van nature duurzamer dan vurenhout. Onbehandeld vuren gaat maximaal tien jaar mee, maar Siberisch lariks kan vijftien jaar meegaan! Maar de behandeling na de plaatsing kan ook een groot verschil maken hoe lang je project zal meegaan. Je maakt dus best een afweging tussen de duurzaamheid van het hout en het budget dat je hebt om aan jouw project te spenderen.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze houten veranda? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving