Yakisugi

Wat kunnen we leren van de Japanse cultuur, behalve manga, sushi, teppanyaki en sake? De aloude techniek van de Yakisugi natuurlijk! We branden het hout tot een verkoolde laag en borstelen vervolgens de verkoolde textuur weg. Hierdoor krijg je de nerven en knopen van het hout wel nog te zien, maar wel in combinatie met een donkere verbrande kleur. Zo kan je kiezen tussen een bruine of grijze afwerking. En afhankelijk van de intensiteit van het brandingsproces kunnen we verschillende kleurschakeringen bekomen.

...
Meer weten?

Meer weten?

Hoe wordt Yakisugi gevelbekleding gebrand?

Deze planken worden met behulp van oven gebrand. Traditioneel doen Japanse vakmannen dit met een open vlam en drie planken samengebonden in een driehoek. Om dit proces toch wat sneller en meer gecontroleerd te doen verlopen, maken we gebruik van de ovens. Het is ook dankzij deze techniek dat we een gelijkmatigere plank krijgen.

Moet ik mijn Yakisugi gevelbekleding extra behandelen?

Deze planken kan je eventueel zelf nog wat behandelen met olie, vernis of beits. De planken zijn reeds behandeld met olie om de bruine kleur meer tot zijn recht te laten komen. Het is ook dankzij deze olie dat we die mooie kleurschakeringen krijgen in elke plank.

Welke uitstralingen krijgt mijn gevel met de Yakisugi planken?

We hebben verschillende planken in ons assortiment met een waaier aan afwerkingen en kleuren. Sommige planken zijn slechts een keer geborsteld, waardoor de verbrande textuur nog licht zichtbaar is. Andere planken zijn dan weer twee keer geborsteld, waardoor de verbrande nerven en knopen van het hout nog meer tot hun recht komen.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze yakisugi? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving