Meer weten?

Welke uitstraling heeft Europees hout?

Bij veel mensen staan de Europese houtsoorten bekend om hun natuurlijke en robuuste uitstraling. Deze planken hebben namelijk een duidelijke houtnerfstructuur en knopen en krijgen dus een erg landelijke look. Toch is er wat verschil tussen de soorten: eik is een erg luxueuze houtsoort en robinia heeft een iets krommere vorm. Deze houtsoorten zijn met andere woorden ideaal voor zij die zoeken naar een duurzame terrasplank en toch die landelijke, rustieke uitstraling heeft.

Uit welke Europese houtsoorten kan ik kiezen?

Je kan kiezen tussen verschillende houtsoorten van Europese afkomst in ons assortiment.

Enerzijds hebben we eik, wat zeer populair is voor zijn charme. Deze houtsoort is wel relatief gevoelig voor krimp en zwel en de rechtheid van de planken wijkt sneller af. Mits goede bevestiging mag dat echter geen probleem zijn.

Siberisch lariks is een erg stevige houtsoort, mede dankzij de barre temperaturen in Siberië. Je ziet aan het oppervlak de erg dichte jaarringen, wat zorgt voor extra stevigheid en stabiliteit. In vergelijking met de andere Europese houtsoorten in dit assortiment, is Siberisch lariks ook de meest budgetvriendelijke optie.

Ten slotte is robinia de meest kwaliteitsvolle houtsoort van Europese bodem. Je kan genieten van de beste duurzaamheidsklasse en een goeie stabiliteit. Het enige nadeel is dat deze houtsoort wel bijdraagt aan de landelijke uitstraling van jouw terras.

Zijn terrasplanken uit Europees hout milieuvriendelijk?

Terrasplanken uit Europees hout zijn erg milieuvriendelijk! Omdat deze planken van Europese landen afkomstig zijn, hebben ze een minder lange weg af te leggen naar ons magazijn. En met de juiste behandeling met een houtolie of een beits kunnen jouwterrasplanken meer bijzonder lang meegaan.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze terrasplanken Europees hout? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving