Kurkisolatie

Gebruik jij al kurk als isolatie? Deze soort isolatiematten worden eigenlijk gemaakt van de buitenste schors van de kurkeik. Dit betekent dat dit materiaal gewonnen kan worden zonder de boom te kappen en dat er hierna een nieuwe schorslaag komt. De boom blijft zo leven en blijft dus ook ons van kurkmateriaal voorzien. Echt een onuitputtelijke grondstof dus! Maar er zijn nog veel meer voordelen dan je denkt. Ontdek ze nu allemaal zelf en gebruik kurkisolatie bij jouw volgende project!

...
Meer weten?

Meer weten?

Welke voordelen hebben isolatieplaten uit kurk?

Een isolatieplaat uit kurk heeft vele verschillende voordelen voor jouw project. Zo is kurk waterafstotend, dus creëer je een extra beschermlaag tegen regenwater. Daarnaast is dit materiaal schimmelwerend en is ongedierte er niet in geïnteresseerd. Maar zoals eerder gezegd zijn er ook verschillende voordelen voor het milieu.

En wist je dat de kurkplaten ook geluidswerend zijn? Ja hoor, deze platen houden ook geluid goed tegen, waardoor je zoon naar hartenlust kan drummen. Dat kunnen we pas echt oorverdovende kwaliteit noemen!

Is kurkisolatie giftig?

Nee, kurk is zeker veilig, zowel voor jou om mee te werken als voor het milieu. Dit materiaal bevat geen giftige of kunstmatige stoffen, waardoor het ook biologisch afbreekbaar is. Ongedierte is er niet in geïnteresseerd en ook je huisdieren zullen er dus ook niet van eten.

Welke drukweerstand van kurkmatten kies je het best?

We hebben kurkmatten met verschillende drukweerstanden in ons assortiment: van een gemiddelde tot een hoge drukweerstand. Dit toont de hardheid van de mat aan. Hoe harder de mat, hoe dichter de krukvezels bij elkaar zitten geperst en hoe beter het isoleert. Deze drukweerstand heeft ook invloed op het gewicht van de platen, want de platen met een lichte densiteit zijn ook lichter in gewicht.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze kurkisolatie? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving