Meer weten?

Wat is het verschil tussen een olie en een beits?

Houtolie en beits verschillen toch wel wat van elkaar. Zo is een olie meer geschikt om de natuurlijke houtkleur nog beter tot zijn recht te doen komen. Olie dringt namelijk erg diep in het hout. Het is vaak een dunnere vloeistof dat gemakkelijk uit te strijken is en diep tot in de kern van het hout gaat.

Beits is daarentegen iets dikker en dringt minder diep in het hout. Een beits bedraagt wel een kleurstof, waardoor je meer tinten kan verkrijgen dan enkel die van nature aanwezig in jouw materiaal. Toch zal je de oorspronkelijke houttekening nog goed kunnen zien en wordt die zelfs extra versterkt, wat een groot verschil is met bijvoorbeeld verf.

Welk kleur kies je het best voor jouw materiaal?

Zoals je kan zien, zijn zowel de olie als beits verkrijgbaar in verschillende kleuren en tinten. Welke je uiteindelijk kiest, hangt enerzijds natuurlijk af van jouw eigen wensen voor het project. Ga je voor een olie, dan kies je best een kleur die het dichtst aanleunt bij jouw houten project. Sommige kleuren zijn zelfs al vernoemd naar een houtsoort zoals bankirai en eik, wat ook een perfecte indicatie kan zijn.

Wat betreft beits, kan je elke kleur kiezen dat je maar wilt. Toch houd je best rekening met de oorspronkelijk kleur van het hout, want als jouw project bijvoorbeeld al een rode tint heeft, zal ook de beits een rode ondertoon krijgen.

Moet je jouw project nog vernissen na de behandeling met olie of beits?

Een laagje vernis op olie of beits kan heel wat voordelen hebben voor het project. Uiteraard beschermt de voorgaande behandeling het hout al heel wat, maar een extra laagje vernis kan toch dat tikkeltje extra duurzaamheid en bescherming geven.

Bovendien heeft vernis echt een prachtig afwerkingslaagje. De kleur van de beits zal nog meer tot zijn recht komen en je krijgt een egale schijn over het hele project. Zo oogt het geheel zelfs nog professioneler! Het is misschien een extra stapje, maar wel een met grote voordelen!

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze houtbescherming buiten? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving